Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Zware nederlaag voor FC Den Bosch; Dordrecht wint met 3-0

Op vrijdagavond gaf FC Den Bosch een bevredigende prestatie voor de helft tegen FC Dordrecht. Echter, na het scoren aan het einde van de eerste helft en vroeg in de tweede helft, eindigde de weerstand tegen het vijfde team in de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor werd de avond vergelijkbaar met vele andere dit seizoen, met FC Dordrecht die zonder enige moeite 0-3 won.

Na een rampzalige wedstrijd tegen MVV vorige week, was het een understatement om te zeggen dat FC Den Bosch wat goed te doen had. Proberen dit te bereiken terwijl de club in tumult was, was geen geringe taak. De instructie van coach Tomasz Kaczmarek was om de wedstrijd van vorige week uit je hoofd te zetten en niet beïnvloed te worden door interne onrust. En inderdaad, ze zetten een moedig front op voor de rust. FC Den Bosch speelde vol vertrouwen en viel vaak aan. Nick de Groot, die de grootste kans op een doelpunt had maar het niet in het net kon krijgen, was onschadelijk en Salah Edinne Oulad M'hand nam controle op het middenveld met vaardige bewegingen en slimme passes.

Ondanks dat niet alles perfect was, was de situatie over het algemeen hoopvol. Deze hoop vergrootte in het laatste kwart voor de rust toen ze een versnelling hoger schakelden. Echter, zoals meestal het geval was dit seizoen, gaf FC Den Bosch net op toen ze druk op de tegenstander uitoefenden. De score neutraliseerde zich toen Shiloh 't Zand's droge schot de gewonde tijd overhoofde. Na dat, was FC Den Bosch gelukkig niet te worden bestraft een paar minuten later toen Dylan Mbayo in de box viel na een botsing met Stan Maas.

Mbayo vond succes vlak na de rust toen FC Den Bosch niet eens de kans had om terug te vechten. Na ongeveer vijftig minuten raakte de wendbare Dordrecht-spits weg van Teun van Grunsven die zijn shirt greep. Vanuit de vrije trap die daarna kwam, werd Mbayo bediend en scoorde hij vakkundig het 0-2 doelpunt vanuit een lastige hoek. Nog geen tien minuten later scoorde 't Zand zijn tweede van de avond en werd het spel tijdelijk gestopt vanwege bierbekers op het veld.

Daarna ging de wedstrijd rustig verder. Een meervoudige wissel veranderde het spel van FC Den Bosch niet en FC Dordrecht miste kansen om de vierde te scoren. Echter, het goede nieuws van de avond kwam uit IJmuiden, waar Jong FC Utrecht met grote marge (5-1) verloor van Telstar. Door dit verlies behield FC Den Bosch hun positie en zakten ze niet naar de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.