Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Winst voor FC Dordrecht in oefenwedstrijd

In de voorbereiding naar het seizoen 2023/2024 speelde FC Dordrecht op vrijdag op sportpark Het Bolwerk in Woudrichem een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Trainer Michele Santoni van de Dortenaren liet veel basisspelers voor het komende seizoen op de tribune en stuurde spelers het veld in die echt nog moeten vechten voor hun plaatst.

Malhory Noc, die trouwens wel al zeker lijkt van een basisplek, kreeg na amper een kwartier de eerste kans. Een voorzet van Elso Brito bereikte de Franse rechtsbuiten, maar kordaat optreden van verdediger Delvechio Blackson voorkwam een Dordtse voorsprong.

Noc vond na een kwart wedstrijd doelman Joey Roggeveen op zijn weg naar de 1-0, vlak nadat een poging van Benjamin Reemst op de paal uiteen spatte. FC Den Bosch, dat ook grotendeels met 'de tweede keus' speelde, zette daar in aanvallend opzicht maar weinig tegenover. Tien minuten voor rust kregen de Brabanders via Tomas Kalinauskas, die voorlangs schoot, de eerste serieuze mogelijkheid.

Na rust, terwijl de bakjes kibbeling nog als warme broodjes over de toonbank vlogen, begonnen beide teams wat slordig. De Dordtenaren lieten meer zien, maar ook invaldoelman Lars Vrolijks bleek een sta-in-de-weg voor Noc.

Toch een winnaar

Toch ging FC Dordrecht er met de overwinning vandoor. Na een prima aanval brak middenvelder Reemst de ban, terwijl spits Pepijn Doesburg een minuut voor tijd de eindstand bepaalde vanaf de penaltystip: 2-0.