Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Voetbalclash maandagavond: FC Dordrecht streeft naar overwinning op Jong Ajax in promotierace

 

FC Dordrecht gaat maandag om 20:00 uur in Duivendrecht de strijd aan met Jong Ajax op Sportpark De Toekomst. Ze zullen hun best doen om drie belangrijke punten mee te nemen naar huis in hun streven naar promotie.

In het seizoen 2017/18 wist Jong Ajax de Keuken Kampioen Divisie te winnen dankzij spelers zoals Noa Lang, Dani de Wit en Noussair Mazraoui. Dit seizoen bevinden de Amsterdammers zich op de vijftiende positie, een positie die ze slechts in twee van de tien voorgaande seizoenen hadden op dit punt in de competitie. Het team van coach Dave Vos heeft dit seizoen vijf overwinningen behaald, acht gelijke spelen en negen nederlagen. Ze hebben een negatief doelsaldo van acht, maar hebben 34 doelpunten weten te maken, bijna in elke wedstrijd. Alleen tegen ADO Den Haag, FC Groningen en in ons M-Scores Stadion wisten ze niet te scoren. De topscorer van het team is Gabriel Misehouy met zeven doelpunten.

FC Dordrecht heeft iets goed te maken na het verlies van 5-1 tegen Jong AZ, waarbij de Schaapekoppen verslagen werden. Shiloh ’t Zand wist nog eervol voor hen te scoren, maar verder was het team van Michele Santoni niet in staat om een vuist te maken tegen de Alkmaarders. Met negen doelpunten is Rene Kriwak de topscorer voor FC Dordrecht dit seizoen. Jari Schuurman leidt de ranglijst met betrekking tot de meeste assists.

Eerder dit seizoen was FC Dordrecht in staat om met 4-0 te winnen van Jong Ajax. Rene Kriwak, Rocco Robert Shein, Ilias Bronkhorst en Jop van den Avert wisten allemaal te scoren. Jong Ajax heeft twaalf van deze ontmoetingen gewonnen, drie eindigden in gelijkspel en slechts vijf keer was FC Dordrecht de winnaar. We kunnen dus een wedstrijd verwachten met veel doelpunten. Sinds het seizoen 18/19 is er slechts één wedstrijd geweest waarin er minder dan drie keer werd gescoord, terwijl er twee gevallen waren met maar liefst zeven doelpunten!

De wedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Nick Smit. Hij heeft dit seizoen al eerder een wedstrijd van FC Dordrecht gefloten, namelijk De Graafschap – FC Dordrecht (1-1), waarbij er vijf gele kaarten werden uitgedeeld. Smit wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Ter Hoeve en Maas, met Drost als de vierde official.