Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Strijdbaar FC Dordrecht speelt gelijk tegen Excelsior!

In de laatste wedstrijd van het jaar stond de regioderby tegen Excelsior op het programma. Op de Krommedijk beleefde de nummer twee van de competitie een moeilijke avond door een strijdbaar FC Dordrecht. Het werd uiteindelijk 1-1. Donkor en Dallinga waren de doelpuntenmakers.

Eerste helft zonder grote kansen

Na de nederlaag tegen FC Emmen keerde aanvoerder Toine van Huizen terug in de wedstrijdselectie. Naast hem stond El Azzouzi achterin. Mannes keerde ook terug in de wedstrijdselectie maar begon op de bank. Daardoor startte Biberoglu weer als linksback. De eerste helft begon heel erg moeizaam. Het enige hoogtepunt in de eerste twintig minuten was een dieptepunt voor Miceli. Hij kreeg de bal keihard in zijn maag. Voor de eerste kans gaan we naar de 27ste minuut van de wedstrijd. Een kans was er voor de tegenstander uit Rotterdam. Een schot van Niemeijer ging over. Een grotere kans was er tien minuten later. Een uitstekende redding van onze keeper voorkwam de voorsprong van Excelsior. Hij redde op een knappe kopbal van Mats Wieffer. In de slotfase van de eerste helft was er nog een kans voor Excelsior, maar de ruststand was 0-0. Mede doordat FC Dordrecht, ondanks dat het zelf geen grote kansen kreeg, knap stand hield tegen de club uit Kralingen.

Er zat meer in

In de tweede helft gingen we er eens goed voorzitten. Er viel wat te halen vanavond en dat wist de mannen van Michele Santoni ook. Na een minuut spelen was er al een eerste kans voor Suray. Zijn schot werd nog maar net geblokt. Een paar minuten later was het wel raak. We konden juichen nadat Jacky Donkor scoorden. Suray onderschepte op het middenveld en gaf de bal aan Stijn Meijer. Hij gaf een knappe steekbal op Donkor die het sprintduel won van Vlasenko en rustig afmaakte: 1-0. FC Dordrecht kreeg daarna nog meer kansen om de voorsprong uit te breiden. Een schot van Pascu kwam na een goede aanval op de vuisten van van Gassel terecht. Even later kon ook Vermeulen met een dreigend schot de keeper van de Kralingers aan het werk zetten. De grootste kans was voor Stijn Meijer. Hij kon na een goede aanval uithalen, maar weer de bracht de doelman redding. De winst was dik verdiend geweest voor FC Dordrecht, maar helaas mocht het niet zo zijn. In de 86ste minuut werd een overtreding gemaakt door van Huizen in het stafschopgebied. Hij was te laat met zijn tackle en de bal ging naar de stip. Dallinga schoot uiteindelijk de penalty binnen: 1-1.

Knap resultaat

In de slotfase drong Excelsior nog aan, maar grote kansen waren er niet meer. Wel viel er nog een rode kaart. Chacon had alle zaken even niet op een rijtje en zette met een veel te harde tackle in op de enkels van Pascu. Onze middenvelder kon gelukkig door, maar kort na de rode kaart floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Er zat meer in, dan slechts een punt. Juist dat is misschien nog wel het grootste compliment voor FC Dordrecht, want Excelsior had geen antwoord op de strijdbare Schapekoppen. Ondanks het tegendoelpunt in de slotfase een knappe prestatie en daardoor gaan we met een goede afsluiting de winterstop in. Op naar energievol tweede seizoenshelft!

Bron: FC Dordrecht