Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Strijd zonder overwinning: Een bloedstollende match tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht

Na het horen van het themalied 'Oh, oh, Den Haag' door de luidsprekers, floot de scheidsrechter om de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht te beginnen. De druk werd onmiddellijk opgevoerd, met de eerste penalty binnen 30 seconden, waarbij René Kriwak betrokken was. Het eerste schot duurde ongeveer zeven minuten, helaas genomen door Tsoungui die ruim miste. In de 13e minuut van de wedstrijd scoorde Sebaoui een prachtig doelpunt, zijn achtste treffer van het seizoen, en gaf Dordrecht een verdiende 1-0 voorsprong. ADO Den Haag leek doelloos met slordig spel in het eerste kwart van de wedstrijd.

Op de 30e minuut nam Shiloh 't Zand een vrije trap die direct op Nick Marsman gericht was. Slechts een minuut later scoorde Mathis Suray een doelpunt! Een slordig ADO verloor de bal, Sebaoui schoot op de keeper en Suray scoorde zijn tiende goal van het seizoen in de rebound. Dordrecht bleef enorme druk uitoefenen, met Sebaoui die in de 39e minuut nipt een doelpunt miste. Ondanks een kleine fout van Kluivert, zette Tsoungui voldoende druk op Veerman, die de bal had onderschept. Net voor de rust slaagde Alex Schalk erin om de tegenaanval in te zetten, de nummer 30 van Ado’s scoorde uit een hoekschop. De rust brak aan met een stand van 1-2 voor Dordrecht!

De tweede helft begon met een wissel van Bronkhorst voor Léo Seydoux door een harde klap op zijn hoofd tijdens een hoofdduel in de eerste helft. Een mislukte pass van Mbayo naar Sebaoui resulteerde in Daryl van Mieghem die het mooiste doelpunt van de avond scoorde in de 55e minuut. Tsoungui kreeg rond de 56e minuut een gele kaart. Mbayo kreeg door een fout van ADO de bal in bezit, wat resulteerde in een hoekschop. Kriwak had de kans om een 2-3 te scoren, maar werd gestopt door Marsman.

De 65e minuut zag een strategiewijziging ingezet door Santoni. Mbayo en 't Zand werden vervangen door Rocco Shein en Korede Osundina. Osundina miste een scorekans in de 79e minuut; de intensiteit van de wedstrijd was echter aanzienlijk afgenomen. In de 80e minuut kwam ADO echter bijna tot scoren, maar Schalk schoot rechtstreeks op Plogmann die makkelijk afweerde. De laatste minuten zagen beide teams hevig vechten voor het winnende doelpunt. Ondanks dat Plogmann erin slaagde een schot van Veerman te redden, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Een opwindende wedstrijd waar helaas geen drie punten werden gescoord, FC Dordrecht staat op het schema om vrijdag tegen FC Eindhoven te spelen.