Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Spannende avond in Domstad: FC Dordrecht treft FC Emmen in playoffs

Vrijdagavond eindigde FC Dordrecht het reguliere seizoen met een gelijkspel tegen Jong FC Utrecht, 1-1. In Domstad stond er niet veel op het spel, maar de eerste tegenstander in de playoffs werd wel duidelijk: FC Emmen.
Het feit dat de wedstrijd van FC Dordrecht niet van groot belang was, bleek al uit de aanzienlijk gewijzigde startopstelling. Celton Biai, Ilias Bronkhorst, Elso Brito, Bartek Smolarczyk, Adrian Segecic en Jari Schuurman vervingen de uitgeruste Luca Plogmann, Léo Seydoux, John Hilton, Ruben Kluivert, Korede Osundina en Ilias Sebaoui.
Voor de Portugese doelman Biai, die in de laatste transferperiode werd overgenomen van Vitória Guimarães, betekende dit zijn debuut in het Dordrecht-tenue. Feijenoord-speler Antef Tsoungui was na een blessure weer terug op de bank, terwijl Tim Receveur afwezig was vanwege ziekte.

Biai maakte de eerste minuut spannend door te veel risico te nemen, waardoor het thuisteam bijna kon profiteren. Ploeggenoot Jop van der Avert voorkwam echter een bijna zeker doelpunt. Dylan Mbayo was de eerste Dordrecht-speler die doelman Andreas Dithmer bedreigde, maar werd gestopt door verdediger Gibson Yah. Dithmer zelf voorkwam een grote kans van Adrian Segecic door deze succesvol te blokkeren.
De Deense Jong Utrecht doelman was ook klaar voor een kopbal van Ilias Bronkhorst, terwijl Yah het doel van Dordrecht bedreigde. Net als Jesse van de Haar, die Biai passeerde maar in het zijnet schoot.

Toch ging FC Dordrecht met de voorsprong de rust in. Het thuisteam maakte een verdedigende blunder, waardoor Segecic gemakkelijk kon scoren: 0-1. De Australiër, uitgeleend door Sydney FC, scoorde zo zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden.

In de tweede helft verslapte de aandacht van Dordrecht steeds meer. TOP Oss had gelijk gespeeld tegen NAC Breda, waardoor er een playoff wedstrijd zou komen tussen FC Dordrecht en FC Emmen. Voor NAC, misschien een gunstige tegenstander, bleek het te veel om te scoren in Oss.
Bij Zoudenbalch waren de hoogtepunten schaars na de pauze. De jarige (en dus toegezongen) Ilias Bronkhorst kopte net naast uit een hoekschop van Jari Schuurman en zag tien minuten later een hachelijke situatie voor het thuisteam goed aflopen.
Terwijl de virtuele score belangrijker was geworden dan de wedstrijd bij Zoudenbalch, scoorde Jong FC Utrecht de gelijkmaker, 1-1. Invaller Emil Rohd Schlichting scoorde via een Dordrecht been.
De bezoekers hadden nog een mogelijkheid om de winst te pakken door vervanger Ilias Sebaoui, maar het schot van de Feyenoord-speler ging hoog over. Daarom moest de club genoegen nemen met een gelijkspel, wetende dat FC Emmen de komende tegenstander is op dinsdag (uit) en zaterdag (thuis) in de eerste ronde van de playoffs.