Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Ruben Kluivert heeft Feyenoord in het vizier, terwijl hij schittert bij Dordrecht

 

Ruben Kluivert, de 22-jarige verdediger van FC Dordrecht, deelde mee dat hij niet uitsluit ooit voor Feyenoord te kunnen spelen. Zijn huidige team werkt nauw samen met de regerende nationaal kampioen uit Rotterdam-Zuid, een alliantie die Kluivert als vruchtbaar beschouwt. FC Dordrecht doet het dit seizoen verrassend goed in de Keuken Kampioen Divisie, ze staan op de vierde plaats in de promotiestrijd.

Kluivert, die eind vorige zomer naar FC Utrecht overstapte, miste een aanzienlijk deel van de eerste helft van het seizoen door een blessure. Sindsdien heeft hij zijn plek in het team veiliggesteld, hij heeft 14 officiële wedstrijden voor Dordrecht gespeeld. Zijn prestaties hebben zelfs de aandacht getrokken van Dick Advocaat, de pas aangestelde coach van het nationale voetbalteam van Curaçao.

Kluivert bevestigt dat hij is benaderd over de mogelijkheid, maar hij voelt dat hij nog meer te bieden heeft in zijn spel. Het Nederlandse nationale team blijft een droom voor hem, ondanks dat hij nooit in jeugdinterlands voor dit team heeft gespeeld. Hij geeft toe dat het ambitieus kan lijken, maar hij voelt dat hij te jong is om te kiezen en dat hij zijn volle potentieel nog niet heeft bereikt.

Met Dordrecht is Kluivert vastgelegd tot medio 2025. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op ongeveer 500.000 euro. In de toekomst hoopt hij een grote stap te maken, misschien naar Eredivisie of een club in het buitenland.

Kluivert heeft dit seizoen samen gespeeld met Shiloh 't Zand, een speler die gehuurd is van Feyenoord. Ondanks dat hij in Amsterdam is geboren, sluit Kluivert niet uit dat hij voor Feyenoord zou spelen, hij beweert dat hij dat zou doen zonder enige aarzeling of angst voor vooropgezette ideeën.