Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Rode kaarten spoelen speelveld schoon: Santoni van FC Dordrecht kritisch op scheidsrechter

 

De hoofdcoach van FC Dordrecht, Michele Santoni, was niet tevreden met de scheidsrechterlijk leiding tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax op maandagavond (2-2). Santoni's kritiek op de scheidsrechter leidde ertoe dat hij een rode kaart kreeg.

Dordrecht-verdediger Antef Tsoungui kreeg twee gele kaarten van scheidsrechter Nick Smit, tot Santoni's verrassing. "Het was gewoon een botsing van twee spelers op het middenveld. Het was geen duidelijke kans. Het was gewoon een van de vele overtredingen die in het voetbal voorkomen," zei hij na de wedstrijd tegen ESPN. Santoni wilde niet te veel focussen op de scheidsrechter, maar kon het niet laten om toch zijn zegje te doen. "Hij heeft vandaag maar één ding goed gedaan, en dat was mij de rode kaart geven. Anders was hij gewoon in de fout."

De Italiaans-Nederlandse manager doelde op het feit dat hij ook twee gele kaarten kreeg van scheidsrechter Smit. De eerste was voor het bekritiseren van de beslissingen van de scheidsrechter. Zijn sarcastische applaus voor de kaart leverde hem direct een tweede gele kaart op en dus een rode kaart. "Ik heb veel gezegd. Niet tegen de scheidsrechter, maar tegen de vierde official. We moeten een bepaalde strijdlust tonen. Als coach ben ik de eerste die dat uitstraalt en soms ga je over de streep. Wij Italianen zijn daar heel goed in," grapte hij.

Dordrecht heeft een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en staat momenteel op de zesde plaats. De gelijkspel in Amsterdam werd dus gezien als dure puntenverlies in de strijd om een play-off ticket. Aankomende vrijdag nemen de Schapenkoppen het thuis op tegen directe concurrent FC Groningen.