Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Rijzende Ster Celton Biai maakt overstap naar FC Dordrecht

 

FC Dordrecht heeft de diensten van Celton Biai veiliggesteld. De 23-jarige doelman, beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten in zijn thuisland, komt over van de Portugese club Vitória Guimarães. Biai heeft zich voor 2,5 jaar aan een contract verbonden, met de mogelijkheid tot verlenging voor nog een seizoen. Hij heeft meerdere wedstrijden gespeeld in de hoogste Portugese voetbalcompetitie.

Ondanks dat hij in aanmerking komt om Guinea-Bissau te vertegenwoordigen, bracht de in Portugal geboren en getogen speler zijn jeugdcarrière door bij Benfica, voordat hij in 2020 naar het jeugdteam van Vitória Guimarães verhuisde. Daar maakte hij tien officiële optredens voor het eerste team, waarbij hij er tweemaal in slaagde de 'nul' te houden.

Biai heeft zijn land vertegenwoordigd op alle niveaus, inclusief de onder-19 en onder-21 in het Europees kampioenschap. Hij nam zelfs plaats op de bank voor het nationale team, waarin de bekende speler Cristiano speelt, tijdens hun laatste twee kwalificatiewedstrijden.

Biai kijkt uit naar zijn tijd bij FC Dordrecht. "Ik ben erg enthousiast om hier te zijn en ik kijk er naar uit om de club te helpen. Dit is een prachtig nieuw hoofdstuk in mijn carrière", zei hij.