Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Pijnlijke nederlaag voor FC Dordrecht tegen Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie

In een wedstrijd tegen Kerkrade leed FC Dordrecht een nederlaag met een score van 4-1 in het Parkstad Limburg Stadion. Het verlies handhaaft de vijfde positie van FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd begon slecht voor FC Dordrecht. Beide teams waren ongeorganiseerd in de eerste tien minuten en beide kanten toonden weinig belofte. Roda had twee mogelijkheden om vroeg in de wedstrijd te scoren, maar deze werden door Plogmann afgeweerd. Receveur verdiende een gele kaart na 15 minuten in de wedstrijd een overtreding te hebben begaan. Kort daarna scoorde Roda JC het eerste doelpunt, dat het resultaat was van de constante druk die ze hadden uitgeoefend, met Kongolo die de score nam.

Suray vond zichzelf scorend op het 23-minuten merk, maar het doelpunt werd teniet gedaan door de vlag van de grensrechter, waardoor de stand op 1-0 bleef. Een veelbelovend moment ontstond voor Dordrecht toen Mbayo een lovenswaardige voorzet voor Suray leverde 6 minuten later, maar hieruit kwam geen doelpunt. De scheidsrechter blies toen voor de rust, zonder extra tijd.

Na de rust scoorde Sejk snel een tweede voor Kerkrade, wat wijst op een uitdagende avond voor Dordrecht. ’T Zand kreeg vervolgens een gele kaart. Daarna waren er een paar wissels met Van der Avert en Kriwak vervangen door Brito en Osundina. 'T Zand verkleinde het tekort door in de 64ste minuut te scoren. Kort na zijn doelpunt werd Receveur vervangen door Segecic.

Hoewel FC Dordrecht hun offensieve aanpak voortzette, waardoor ze mogelijkheden creëerden, waren ze niet succesvol in het omzetten daarvan in doelpunten. Op 87 minuten werden eventuele hoop op een comeback teniet gedaan toen Joey Müller de derde toevoegde. Als toevoeging aan de frustraties van de avond, scoorde dezelfde speler zijn tweede doelpunt in de blessuretijd. Een tegenvaller voor FC Dordrecht, die ondanks hun inspanningen, werden verslagen. In hun volgende wedstrijd, waarin ze hopen op een beter resultaat, wordt VVV Venlo verwacht op Krommedijk.

Het team bestond uit Luca Plogmann, Bronkhorst, Ruben Kluivert, Antef Tsoungui, Jop van der Avert (vervangen door Elso Brito '57), Tim Receveur (vervangen door Adrian Segecic '69), Shiloh 't Zand, Mathis Suray, Dylan Mbayo, Rene Kriwak (vervangen door Korede Osundina '57), en Ilias Sebaoui.