Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Liam Bossin verlaat FC Dordrecht

De net 27-jarige doelman, voor wie veel belangstelling bestond, keert daarmee terug naar zijn vaderland om met de ambitieuze club uit de Jupiler Pro League de stap naar de Eerste Klasse te gaan maken.

Bossin kwam in de winter van 2021 transfervrij naar de Krommedijk als opvolger van de tussentijds vertrokken eveneens Belgische Anthony Swolfs nadat zijn contract bij het Ierse Cork City afgelopen was. Eén week na zijn komst maakte hij zijn debuut voor FC Dordrecht in de uitwedstrijd bij Almere City en ondanks de 3-0 nederlaag maakte Bossin met een aantal uitstekende reddingen gelijk een goede indruk. Dat is sindsdien altijd gebleven en in korte tijd groeide de doelman uit tot een vaste waarde voor het elftal.

Liam Bossin voelde zich ook thuis in Dordrecht. “Ik ben een echte Schapekop”, grapte hij dikwijls. “Ik teken hier zo voor vijf jaar bij als jullie dat willen”. Zover is het niet gekomen, maar zijn contract werd tussentijds wel twee keer opengebroken en verlengd in ruil voor zijn wekelijks uitblinkende rol.

Zijn populariteit onder de eigen aanhang bleek wellicht uit het grote spandoek dat al snel iedere thuiswedstrijd voor de West tribune hing: “Liam is the Boss in Dordt”.

Het vertrek van Liam Bossin werd in de loop van afgelopen seizoen al duidelijk toen de belangstelling groter werd, maar Oostende was het meest concreet. De club van trainer Stijn Vreven wilde de doelman echt graag inlijven. Bossin zelf koos voor de Belgische badplaats vanwege de ambitie en de mogelijkheden daar voor de volgende stap in zijn carrière. “Het is een mooie club met een prachtig stadion. De ontvangst, hun plannen met mij en de kans om het hoogste niveau te halen, gaven mij een goed gevoel”.