Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Korede Osundina op huurbasis van Feyenoord naar FC Dordrecht

Feyenoord heeft de komst van Korede Osundina aangekondigd. De negentienjarige Amerikaan is de eerste speler die overkomt van samenwerkingspartner Orange County SC. Woensdagochtend zette de aanvaller zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. Aanvankelijk zal hij worden uitgeleend aan FC Dordrecht.

Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord, licht de transfer toe. "Korede is een multifunctionele aanvaller die ondanks zijn nog jonge leeftijd al twee seizoenen in het eerste elftal van Orange County SC heeft gespeeld. Tevens behoort hij inmiddels tot de nationale jeugdselecties van de Verenigde Staten. Met zijn snelheid, kracht en doelgerichtheid zijn wij er van overtuigd dat hij onder onze vleugels zich verder kan ontwikkelen en de volgende stappen in zijn carrière kan maken", aldus Ruijl via de clubkanalen. 

Osundina, voor wie Feyenoord naar verluidt ruim twee ton betaalt, wordt dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. Afgelopen vrijdag zat hij al op de tribune tijdens het 2-2 gelijkspel met MVV. Hij laat weten dolblij te zijn met zijn overstap. "Voor mij komt er een droom uit om bij een grote historische club als Feyenoord een contract te mogen tekenen", vertelt het talent. "Ik zou mezelf omschrijven als een snelle aanvaller die graag doelpunten wil te scoren. Mijn doelstelling is om me hier verder te ontwikkelen tot een betere speler en mijn gevoel zegt dat Feyenoord mij daar goed bij kan helpen."