Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Knallende start FC Dordrecht in 2024 met overwinning op Helmond Sport

In de openingsmatch van 2024 overwon FC Dordrecht Helmond Sport met een 2-0 overwinning. FC Dordrecht wist Shiloh ’t Zand al vroeg in de wedstrijd te laten scoren, en beheerste de hele match. In de 57e minuut zorgde Rene Kriwak voor de tweede goal en het laatste punt van de avond. FC Dordrecht steeg hierdoor naar de vierde positie.

In vergelijking met de laatste match tegen FC Emmen zijn er twee veranderingen in de opstelling. Jop van der Avert is geschorst, en Antef Tsoungui keert terug naar de verdediging na een uitsluiting van twee matchen. Ilias Bronkhorst keert ook terug naar de startopstelling, terwijl nieuwkomer Leo Seydoux op de bank begint. Ook Ruben Kluivert, die langdurig geblesseerd was, is terug in de selectie voor de wedstrijd. Kapitein Mathis Suray speelt voor de 100e keer voor FC Dordrecht.

FC Dordrecht start de eerste wedstrijd na de winterstop voortreffelijk. In de 4e minuut speelt Rene Kriwak zich vrij en start een aanval die na enkele passes eindigt met een goal van Shiloh ’t Zand.
FC Dordrecht is gevaarlijk in minuut 13 en 23, maar slaagt er niet in om te scoren. John Hilton krijgt de eerste gele kaart van de avond.

Daartegenover is Helmond pas echt gevaarlijk in de 29e minuut, maar een slechte eindpass breekt hen zuur op. De eerste gele kaart voor Helmond Sport is voor van den Hurk en pas in minuut 41 weten ze voor het eerst echt gevaarlijk te zijn.
Bij de start van de tweede helft krijgen de bezoekers een grote kans, maar scoren niet. In minuut 57 scoort FC Dordrecht opnieuw, waardoor tegenstander Bob Peeters reageert met een dubbele wissel.

In minuut 74 en 85 worden daarna nog enkele wissels uitgevoerd. Na de 2-0 voert Peeters een dubbele wissel uit terwijl Santoni zijn eerste wissel in de 74e minuut maakt. Het slotakkoord van de wedstrijd is voor FC Dordrecht, maar Jari Schuurman’s schot gaat over de goal.

Door de winst zit FC Dordrecht nu op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 22 januari speelt FC Dordrecht uit tegen Jong AZ.

De opstelling van FC Dordrecht bestaat uit: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Bartek Smolarczyk, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Shiloh ’t Zand (vervangen in de 85’ door Ruben Kluivert), Mathis Suray; Korede Osundina (vervangen in de 74’ door Adrian Segecic), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui.