Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Kansloos ten onder op De Toekomst

Het hád moeten kunnen tegen Jong Ajax. Die gedachte speelde vooraf want de Amsterdamse talentenklas is dit seizoen geen hoogvlieger en de laatste maanden in eigen huis geen onneembare veste. Het werd het dus niet. De jongelingen van Ajax voetbalden Dordt naar een ruime nederlaag: 4-1.

Met een vijfmans defensie en drie controlerend ingestelde middenvelders werd de afwachtende stelling ingenomen en gehoopt op het aanvalsduo Noc en Toure. Die opzet hield twintig minuten stand. Na knullig balverlies op het middenveld verschafte de opvallende Silvano Vos zichzelf een fraaie doortocht die hij met een ongenadige pegel bekroonde: 1-0.

Dordrecht probeerde wel, maar slaagde er niet in de bakens te verzetten. Door het verschil in vaardigheid behield Ajax de overhand. De eerste echt geslaagde Dordtse aanval leverde echter meteen een doelpunt op. Malhory Noc, met zijn eerste basisplaats van het seizoen, bracht Tidjana Toure op de rand van het strafschop gebied in stelling waarna de Feyenoord huurling zich knap vrij draaide en met een droge schuiver de 1-1 binnen schoot.

Die gelijkmaker gaf hoop die helaas vijf minuten later alweer teniet werd gedaan. Achterin ging het even niet helemaal goed waardoor Jermoumi zomaar ineens vrij voor Liam Bossin verscheen: 2-1.

Na rust beet FC Dordrecht feller van zich af, kwam beter in de duels en verkreeg het zodoende een groter aandeel in de wedstrijd. Toch was het – alweer – aan Bossin te danken dat de Schapekoppen een uitzicht op mogelijk iets meer konden behouden.

Na een uur maakte Mathis Suray na meer dan drie maanden afwezigheid zijn rentree. Samen met Savastano en Longo probeerde Santoni het tijd te keren. De inbreng van verse krachten konden het spelbeeld ook niet veranderen. Tien minuten voor tijd bevestigde Aertssen met de 3-1 de verhoudingen in het veld en was het pleit beslecht. De 4-1 van Vos ver in blessuretijd was slechts voor de statistieken.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (86. Doesburg), El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert, Aberkane (63. Savastano); Çetin (63. Suray), Receveur, Schuurman; Noc (63. Longo), Toure (79. Pinas).