Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Gouden kans voor FC Dordrecht om zege reeks voort te zetten tegen Jong AZ

Op maandag (vanavond) om 20:00 neemt FC Dordrecht het op tegen Jong AZ in Alkmaar, met als doel hun goede reeks op Sportpark De Kalverhoek voort te zetten.

Jong AZ presteert dit seizoen relatief goed. In vergelijking met hun positie in dezelfde ronde vorig jaar zijn ze licht gedaald van de achtste naar de twaalfde plaats. Sinds hun deelname aan de Keuken Kampioen Divisie, is het het team slechts tweemaal gelukt om zo'n positie te verkrijgen. Van de 21 gespeelde wedstrijden eindigden er acht in een overwinning, acht in een gelijkspel en net zoveel in verlies. Het team scoorde 29 doelpunten en kreeg 33 doelpunten tegen.

Jong AZ's topscorer is Jayden Addai met negen doelpunten, en Ricuenio Kewal is de top assist-gever met zes beslissende passes. Het team bevat drie spelers die eerder voor FC Dordrecht hebben gespeeld - Joris Kramer, Guus van Weerdenburg en Emir Biberoğlu.

Wat betreft FC Dordrecht, zij hebben onlangs overwinningen geproefd in hun laatste drie wedstrijden, een gelijkspel bereikend met ADO Den Haag. Hun laatste overwinning was een 2-0 zege op Helmond Sport in het M-Scores stadion. Doelpunten voor de wedstrijd werden gescoord door Shiloh ’t Zand en René Kriwak.

Kriwak leidt de topscorerslijst van FC Dordrecht met negen doelpunten. Mathis Suray en Ilias Sebaoui delen de tweede positie met elk zes doelpunten. Jari Schuurman is de top assist-gever met negen assists. Nieuw in het team is de Portugese doelman Celton Biai, die onlangs van Vitória Guimarães verhuisde.

In hun vorige confrontatie met Jong AZ acht maanden geleden, slaagde FC Dordrecht er alleen in een doelpuntloos gelijkspel te halen. Over twaalf wedstrijden tegen Jong AZ heeft Dordrecht er vijf gewonnen, eindigden er drie in een gelijkspel, terwijl AZ er vier won.

Het arbitrageteam voor de wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Boyd van Kommer, met Been en Sahiner als assistent-scheidsrechters. De vierde official is Henshuijs.