Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Goal-explosie in Leeuwarden levert Dordrecht punt op tegen Cambuur

 

Een gelijkspel tegen Cambuur. Niemand zou je hebben geloofd als je dat op de 50e minuut had gezegd. Het was een spannende en doelpuntrijke avond in Leeuwarden.

Dordrecht kreeg vijf minuten in de wedstrijd hun eerste kans. Ilias Sebaoui ontvangt de bal voor een schot en schiet de bal richting de keeper. Tien minuten later ontvangt Shiloh 't Zand de bal op zijn voet als hij de lucht in springt. Helaas zeilt deze bal hoog over het doel. In de 21e minuut scoort Cambuur als keeper Luca Plogmann een zeldzame fout maakt met een kruispass, de bal verder aanraakt richting Uldrikis die de 1-0 scoort. Binnen slechts vijf minuten is de score weer gelijk. Sebaoui was degene die scoorde!

Vrijwel direct daarna bracht Dylan Mbayo de score bijna op 1-2, maar helaas gebeurde Cambuur's tweede doelpunt nog sneller. De doelpuntenmaker was wederom Uldrikis met zijn tweede van de avond. De Leeuwarders leken er 3-1 van te gaan maken, maar gelukkig ging die bal naast. Dit was een hard moment voor Rene Kriwak die vanwege een blessure aan het einde van de eerste helft moest afhaken. Hij werd vervangen door Korede Osundina na de pauze.

Toen Milan Smit in de 50e minuut de 3-1 scoorde voor Cambuur, leek het alsof de geest van Dordrecht zakte. Ondanks dit, herwon Dordrecht snel hun voet. Shiloh 't Zand scoorde de 3-2 in de 55e minuut! Intussen gaat Dordrecht verder en maakt een wissel met Schuurman die terugkeert van een blessure om Tim Receveur te vervangen. Winteraankopen Seydoux en Mbayo verlaten ook het veld en worden vervangen door Ilias Bronkhorst en Adrian Segecic.

Enkele minuten later leek 'T Zand de 3-3 te scoren, maar helaas werd dit gered door keeper Van Osch. Ruben Kluivert zou bijna het doelpunt van het jaar hebben gehaald toen hij de bal net over de doelpaal tikte vanaf een kruispass met een omhaal. Adrian Segecic scoorde de 3-3 in de 79e minuut! Vers van zijn nationale teamverplichtingen, wist de Australiër meteen te scoren.

Het leek erop dat Cambuur prima tevreden was met een gelijkspel en begon lange schoten naar voren te maken, vaak naar niemand. Rocco Shein kwam ook in voor John Hilton. Ilias Sebaoui schoot de bal in de stervende seconden op doel, de keeper leek hem te redden wat resulteerde in een uittrap. Het spel eindigde daardoor in een 3-3 gelijkspel. Een tweede plaats voor Dordrecht lijkt nu vrijwel onmogelijk. Desalniettemin kunnen we terugkijken op een geweldige avond waar De Schapekoppen hun strijdlust toonden, de ongeslagen reeks met nog een wedstrijd verlengden tot elf doelpunten. We kijken uit naar volgende week. Willem II zal Krommedijk bezoeken en kan kampioen worden van de Keuken Kampioen Divisie. Het is aan Dordrecht om hier een stokje voor te steken.