Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Glorieuze overwinning van FC Dordrecht tegen FC Groningen in promotiewedstrijd

In de strijd om promotie heeft FC Dordrecht een hoopgevende stap gemaakt! De Schapenkoppen zijn erin geslaagd een 1-0 overwinning te behalen tegen FC Groningen en hebben effectief de vijfde plaats afgesnoept van de Groningers.

De wedstrijd begon goed toen Ilias Bronkhorst het eerste doelpunt scoorde uit een hoekschop. Dit is de tweede opeenvolgende wedstrijd waarin de verdediger erin is geslaagd een doelpunt te maken, na zijn score tegen Jong Ajax. Twee minuten na het doelpunt begonnen de uitsupporters van FC Groningen vuurwerk af te steken, wat een tijdelijke onderbreking van de wedstrijd veroorzaakte. De voetbalwedstrijd werd na een korte pauze hervat, maar helaas werd deze slechts vier minuten later weer onderbroken.

Dit dwong scheidsrechter Martens om de wedstrijd tijdelijk te staken. De spelers gingen naar binnen en er was een pauze van ruim twintig minuten. Na een korte opwarming en meerdere waarschuwingen aan de verstoorde bezoekers, werd de wedstrijd voortgezet. FC Dordrecht kreeg enkele kansen en Jop van der Avert kreeg een gele kaart voor het einde van de intense eerste helft.

John Hilton, die geblesseerd was, werd in de 50e minuut vervangen door Elso Brito. Ongeveer tien minuten later werden Rene Kriwak en Dylan Mbayo vervangen door Korede Osundina en Adrian Segecic. Direct na de wissel had Sebaoui de kans om het tweede doelpunt te scoren, maar Hidde Jurjus redde het. Shiloh 't Zand was de laatste wissel, vervangen door Rocco Shein. Na een blessuretijd van vijf minuten, was het officieel. De drie punten bleven in Dordrecht! Een berekende overwinning in een wedstrijd waarin Dordrecht niets weggaf en het spel van de tegenstander wist te verstikken.

In de opstelling waren o.a. Luca Plogmann; Bronkhorst, Ruben Kluivert, Jop van den Avert, John Hilton (die in de 50e minuut werd vervangen door Elso Brito); Tim Receveur, Shiloh 't Zand (vervangen door Rocco Shein in de 80e minuut), Mathis Suray; Dylan Mbayo (vervangen door Adrian Segecic in de 62e minuut), Rene Kriwak (vervangen door Korede Osundina in de 62e minuut), Ilias Sebaoui.