Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Feest voor FC Dordrecht met overwinning op NAC Breda, kwalificatie voor de play-offs bezegeld

FC Dordrecht genoot van een avond in het Rat Verlegh Stadion in Breda, waar ze met 4-1 triomfeerden over NAC Breda, ondanks een moeilijke aftrap. Al 45 seconden in de wedstrijd liep FC Dordrecht al achter. Ze begonnen echter, in plaats van onder de druk te bezwijken, onmiddellijk een stortvloed aan kansen te creëren. Zowel Leo Seydoux als Dylan Mbayo misten schoten op doel. Maar al snel viel het geluk hen ten deel, toen Mathis Suray met succes het doel trof van net buiten het strafschopgebied, waardoor de score na 16 minuten weer gelijk werd.

Kort daarna werd NAC Breda's doelman, Troost, in de 31e minuut vervangen, als gevolg van een blessure die zijn spel onderbrak. Pepijn van de Merbel werd opgeroepen om hem te vervangen. Binnen acht minuten profiteerde Dordrecht van een fout van een NAC-speler en Mbayo nam de bal over voor Dordrecht. Hij gaf hem vervolgens aan Sebaoui, die een doelpunt scoorde, waardoor Dordrecht een voorsprong van 2-1 had. Zo gingen ze comfortabel de rust in, de vroege tegenslag omvormend tot een inspirerend voordeel.

Het volgende belangrijke moment kwam vroeg in de tweede helft, waardoor Dordrecht's overwinning beklonken werd. Rene Kriwak scoorde, waardoor het 1-3 werd voor Dordrecht, bijgestaan door een prachtige pass van Tim Receveur. Dit betekende Kriwak's eerste doelpunt sinds januari en zijn intrede in de dubbele cijfers voor het seizoen.

De eerste vervangingen van de kant van Dordrecht kwamen in de 63e minuut, toen Korode Osundina invoer voor doelpuntenmaker Kriwak. Evenzo werd Dylan Mbayo vervangen door Rocco Shein terwijl hun geïrriteerde NAC-tegenstanders hen uitjouwden. De avond van snelle doelpunten ging door, met Osundina die Dordrecht's vierde doelpunt van de wedstrijd scoorde, slechts drie minuten na zijn eigen vervanging.

De wisseling van de ploeg ging verder met de introductie van Bartek Smolarczyk, Ilias Bronkhorst en Elso Brito in plaats van John Hilton, Tim Receveur en Ruben Kluiver. Het was een avond om te onthouden in Breda, omdat FC Dordrecht officieel gekwalificeerd was voor de playoffs.