Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht zakt naar vijfde plaats na verwoestende nederlaag tegen Jong AZ

FC Dordrecht heeft helaas een verlies van 5-1 geleden in de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Het bleek een uitdaging te zijn voor de Dordtenaren, die niet veel konden tegenwerpen in Alkmaar.

Het spel begon op een negatieve toon voor Dordrecht, toen Ernest Poku al in de zesde minuut de eerste goal maakte. De Alkmaarders startten sterk en behaalden een verdiende voorsprong van 1-0. Poku schoot een paar minuten later weer, maar deze keer ging de bal naast de goal. Na ongeveer vijftien minuten begonnen de Schapekoppen enige controle over het spel te krijgen, resulterend in een aantal mooie aanvallen. Maar er werd niet geschoten.

Dingen verslechterden verder in de achttiende minuut, toen Ruben van Bommel scoorde wat de score op het AFAS Sportcomplex naar 2-0 bracht. Slechts twee minuten later voegde Shiloh 't Zand bijna nog een goal toe, maar zijn bal belandde in het zijnet. In de 31e minuut had FC Dordrecht zijn grootste kans tot dan toe, met Jari Schuurman die van ongeveer drie meter schoot. Het zag ernaar uit dat het een goal zou worden, maar de bal verdween veel te hoog over de goal. In minuut 43 leidde Jong AZ met 3-0, met Mexx Meerdink die de score na een perfecte hoek in de kruising noteerde.

Direct na de rust werd John Hilton vervangen door Ruben Kluivert. Ook in de tweede helft wisten de Alkmaarders snel te scoren, met Ernest Poku die in de 52e minuut zijn tweede doelpunt van de avond binnenhaalde voor een 4-0 voorsprong. In de 63e minuut verlieten Tsoungui en Mbayo het veld, met Received en Osundina als hun vervangers.

Het was een frustrerende avond voor de Dordtenaren, die geen mogelijkheid leken te hebben om een winnende positie te creëren. Pas in de 65e minuut konden ze een doelpunt behalen, gescoord door 't Zand. Er kon voor FC Dordrecht even gedroomd worden van een comeback, tot Ernest Poku in de 70e minuut de bal ontving voor een open doel en zo zijn hattrick voltooide. Dordrecht maakte later zijn laatste wissel, waarbij Schuurman en Seydoux het veld verlieten ten gunste van Segecic en Bronkhorst terwijl de score 5-1 was. In de 77e minuut kreeg Suray een gele kaart. Dit was zijn vierde van dit seizoen, waardoor hij nu nauwletend in de gaten wordt gehouden. Na 94 minuten floot de scheidsrechter eindelijk af, hoewel het spel eindeloos leek te duren.

Als gevolg van het verlies zakt FC Dordrecht naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week staan ze tegenover Jong Ajax, met de aftrap gepland voor 20:00 op Sportpark De Toekomst.