Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht wint ook van Jong AZ en is nog ongeslagen in 2022

In het Riwal Hoogwerkers Stadion is het vanavond FC Dordrecht dat Jong AZ ontvangt en kan FC Dordrecht het goede begin van 2022 een goed vervolg geven.

Vanavond begon FC Dordrecht met de volgende elf:

                                           Liam Bossin

Ruggero Mannes, Toine van Huizen, Mauro Savastano, Ersin Zehir

                José Pascu, Anouar el Azouzzi, Mathias Suray

                 Jacky Donkor, Stijn Meijer, Christian Conteh

Bank: Alessio Miceli, Bradley Vliet, Tim Hölscher, Nikolas Agrafiotis, Max van Herk, Jop van der Avert, Seydine N’Diaye, Emir Biberoglu, Jerailly Wielzen, Kevin Vermeulen, Serge Tremour, Joey Koorevaar

Jong AZ kwam met de volgende namen binnen de lijnen:

Beau Reus, Jorn Berkhout, Peer Koopmeiners, Sem Dirks, Richard Sedláĉek, Zico Buurmeester, Ernest Poku, Fedde de Jong, Thijs Oosting, Mohamed Taabouni, Myron van Brederode

Bank: Daniël Deen, Wouter Goes, Maxim Dekker, Misha Engel, Irman Griffith, Nick Twisk, Mexx Meerdink, Soulyman Allouch, Robin Schouten

In de 4e minuut krijgt Jong AZ een corner te nemen maar die wordt door de thuisploeg weggewerkt. Een paar minuten later zijn het weer de bezoekers die tot een mogelijkheid komen maar het stiftje van Mohamed Taabouni wordt door Liam Bossin overgetikt.

In de 10e minuut schreeuwt alles en iedereen van FC Dordrecht om een strafschop als in de 16 Steijn Meijer onderuit gaat maar scheidsrechter Hensgens geeft een vrije trap aan de gasten na een vermeende handsbal.

Na een kwartier moet doelman Liam Bossin handelend optreden na een kans voor Myron van Brederode nadat hij de bal krijgt vanaf het middenveld maar de Dordse goalie redt.

In de 17e minuut een mooie actie van Dordse kant als Jacky Donker de bal geeft op Mathis Suray en die probeert met een halve omhaal de doelman te verschalken maar de keeper is alert.

In de 20ste minuut een goed schot van Jacky Donker maar weer is de keeper van Jong AZ paraat en direct daarna in de tenegaanval een goed schot van Thijs Oosing maar het schot beland in de handen van Liam Bossin.

Een minuut later claimt alles en iedereen van Jong AZ een penalty na uitkomen van Liam Bossin maar ook nu legt de scheids de bal niet op de stip.

In de 23ste minuut moet de Alkmaarse goalie weer handelend optreden na een strakke lage voorzet van Jacky Donkor.

In de 27ste minuut moet Anour el Azouzzi de bal onderscheppen na een voorzet vanaf de achterlijn, een corner volgt.

In de 28ste minuut krijgt Toine van Huizen een gele kaart voor een handsbal.

Sem Dirks krijgt in de 32ste minuut een gele kaart na het neerhalen van Mathias Suray.

Een minuut later een prima actie van Christian Conteh die de bal daarna meegeeft op Mauro Savastano en die haalt uit maar de bal wordt naast gewerkt, een corner is het gevolg en vanuit die corner is het Anouar el Azouzzi die prima de bal binnenkopt, 1-0.

FC Dordrecht blijft de aanval zoeken maar gescoord wordt er niet meer en zo gaan beide ploegen met een 1-0 stand rusten.

Jong AZ trapt af in de 2e helft en krijgen na 2 minuten een hele grote kans maar het schot van Fedde de Jong beland op de paal. Mathias Suray krijgt even later een gele kaart na het vasthouden van zijn tegenstander.

De 2e helft is dan leuk om te kijken want beide ploegen spelen vol op de aanval en spelen beide goed voetbal.

In de 53aste minuut een grote kans voor de bezoekers als Thijs Oosting de bal net te hard breed legt op de meegelopen Ernest Poku.

In de 64ste minuut gaat Jong AZ trainer Marten Martens maar liefst 4x wisselen en komen Mexx Meerdink (zoon van Martijn) , Irman Griffith, Robin Schouten (zijn debuut in het betaald voetbal) en Maxim Dekker in de ploeg voor Thijs Oosting, Ernest Poku, Zico Buurmeester en Peer Koopmeiners. Direct daarna krijgt Mexx Meerdink de kans als hij een voorzet van Myron van Brederode bij de eerste paal overschiet.

In de 74ste minuut wisselt ook FC Dirdrecht en koen Jerailly Wielzen en Emir Biberoglu in het veld voor Jacky Donkor en José Pascu. Een minuut later brengt Jong AZ hun laatste wissel binnen de lijnen en vervangt Soulyman Allouch Myron van Brederode.

In de 77ste minuut zijn de gasten weer gevaarlijk als Mexx Meerdink uithaalt maar het gevaarlijk schot is een prooi voor Liam Bossin, hij kan de bal tot corner verwerken. Drie corners krijgt Jong AZ dan achter elkaar maar gevaar levert het niet op. Twee minuten later lijkt de wedstrijd beslist als Stijn Meijer een sprintduel wint van Sem Dirks en koelbloedig oog in oog met Beau Reus de 2-0 maakt.

Direct daarna wordt Stijn Meijer bedankt voor bewezen diensten en hij mag samen met Ersin Zehir plaats maken voor Seydine N’Diaye en Nikolas Agrafiotis en 5 minuten later komt ook nog Alessio Miceli voor Mathis Suray binnen de lijnen.

Jong AZ probeert dan nog alles om iets aan de achterstand te doen maar ondanks hun vele balbezit houden De Schapekoppen goed stand.

In de 89ste minuut is het Ruggero Mannes die maar eens schiet maar zijn schot wordt geblokt door de verdediging. Er komen dan 2 minuten extra tijd bij en in die extra tijd wordt het ook bijna nog 3-0 als Nicolas Agrafiotis de bal hard op de lat schiet maar het blijft 2-0 en wat een begin van het nieuwe jaar voor de mannen van Michele Santoni, 6 punten uit 2 wedstrijden en is daarmee op 17 punten gekomen. Net zoveel als Almere City en eentje minder als TOP Oss.