Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht versterkt selectie met twee beloften

 

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft zich voor het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie versterkt met twee jonge talenten. De Schapenkoppen lichten de optie van Dean Zandbergen (22) en Sem Valk (22), die beiden transfervrij overkomen.

De Nederlandse spits van Indonesische afkomst Zandbergen wordt overgenomen van Sparta Rotterdam. Hij speelde het afgelopen seizoen voor Jong Sparta in de Tweede Divisie. De boomlange aanvaller doorliep eerder de jeugdopleidingen van onder meer TOGB en Excelsior Maasluis. In Dordrecht zet hij zijn eerste stappen op profniveau met een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

Verdediger Valk maakt na dertien jaar de overstap van de Feyenoord-academie naar de Krommedijk. De 1.95 meter lange stopper was het afgelopen jaar aanvoerder van Feyenoord Onder 21 en maakte in 2021 zijn debuut in het eerste elftal tijdens een Conference League-duel met Maccabi Haifa. Ook Valk ondertekent een verbintenis voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Met het jong talent hopen de Dordtenaren zich na een teleurstellend seizoen te herpakken in de Keuken Kampioen Divisie.