Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht verliest van de wissels van Feyenoord

FC Dordrecht en Feyenoord, dat een samenwerkingsverband hebben, speelde afgelopen zaterdag in het stadion van FC Dordrecht een oefenwedstrijd tegen elkaar. Feyenoord dat met de wissels kwam omdat er die avond ervoor verloren werd in de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff schaal en veel spelers toen in actie kwamen. Bij Feyenoord ontbrak de Japanse recordaanwist Ayase Ueda nog in de selectie. Onder meer Quinten Timber, Thomas van den Belt en Javairo Dilrosun verschenen wel aan de aftrap. Het was echter Leo Sauer die de hoofdrol opeiste. De Slowaakse aanvaller (17) opende na twaalf minuten met een harde knal de score, nadat hij de aanval zelf had opgezet.

Quinten Timber was dicht bij de 2-0, maar hij schoot over. Aan de andere kant kwam Dordrecht nog bijna langszij. Timon Wellenreuther treuzelde en liet zich de bal afsnoepen door Jari Schuurman, die de lat raakte. Vlak voor rust sloeg Sauer opnieuw toe. Hij rondde af uit een voorzet van Yankuba Minteh.

In de tweede helft speelde Feyenoord niet zo veel meer klaar. Dordrecht weigerde echter te profiteren, ondanks het vele balbezit. In de 58e minuut had FC Dordrecht een strafschop moeten krijgen als weer Wellenreuther te lang treuzelt met uittrappen en nu is het Kriwak die de bal onderschept en dan neergehaald wordt door de Feyenoord goalie maar de scheids doet niks, onbegrijpelijk.

Een kwartier voor tijd een grote kans voor Jari Schuurman als hij de bal op een presenteerblaadje krijgt maar Wellenreuther pakt fantastisch.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann (Doornbusch), Tsoungui, Shein (Brito), Kriwak (Doesburg), Schuurman, v.d. Avert, Aberkane (t’Zand), Noc, Suray (Baars), Sebaoui, Hilton (Receveur)

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, López (76' Candelaria); Timber (58' Zechiël), Milambo (81' Rais), Van den Belt; Dilrosun (76' Slory), Minteh (58' Groen), Sauer