Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht verliest oefenduel door een wereldgoal

FC Dordrecht speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen een aansprekende tegenstander want Al Nasr uit Dubai was te gast in het Riwal hoogwerkersstadion. Bij Al Nasr speelt een bekende uit de eredivisie want oud FC Groningen speler Samir Memisević verdient er nu zijn boterham.

De gasten wisten de wedstrijd te winnen met 0-1 door een wereldgoal van Ali Abdulaziz. In een opstelling die mogelijk aan de start van de competitie zou kunnen verschijnen, kende Dordt veruit het meeste balbezit, maar had de Arabische topclub een nummer 88 die met een fabelachtig schot van bijna zestig meter de bal over Liam Bossin het doel in liet zeilen.

De treffer van Ali Abdulaziz was van een dermate ongekende schoonheid dat het zelfs applaus van de eigen aanhang in ontvangst mocht nemen. Het absolute hoogtepunt in de extra tijd van de eerste helft was voor Bossin zelf een baalmomentje: “Hij stond nog zo ver op eigen helft dat ik me eerst moest beseffen dat hij op doel schoot, maar onderweg dacht ik de bal toch te kunnen hebben. In de competitie had ik ‘m ook gehad, geloof me!”, berustte de keeper uiteindelijk in het wonderbaarlijke tegendoelpunt.

Al Nasr was met 29 van 36 selectiespelers naar Dordrecht afgereisd. Voor de miljoenenploeg uit Dubai was het na een 3-1 nederlaag bij Jong PSV de tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp in Nederland. De individuele kwaliteiten waren zichtbaar, maar het elftal van Santoni stelde daar een samenhangend collectief tegenover.

Hoewel het ondanks het veldoverwicht niet echt tot veel uitgespeelde kansen kwam, heeft de vernieuwde ploeg aanvallend veel te bieden. Onder de gaandeweg neer gutsende zomeravondregen was het prettig om te zien dat de drang naar voren anderhalf uur lang aanhield. Zeker in het laatste kwart toen Dordt tegen tien tegenstanders (rood Memisevic na een grove charge op Jari Schuurman) vol op jacht ging naar de gelijkmaker.

Met nog drie weken te gaan tot het echte werk gaat beginnen, zijn er voldoende pluspunten te noteren om met positieve verwachtingen het seizoen tegemoet te zien.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane, Smolarczyk, Antef, Hilton; Schuurman, Receveur, Suray; Owusu, Kriwak, Sebaoui.