Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht stunt met winst op ADO Den Haag

In de KKD zorgde FC Dordrecht voor een mooie stunt door in eigen huis ADO Den Haag met 3-1 klop te geven. Een tegenvaller voor promotiekandidaad ADO. Vooral in de tweede helft maakten de mannen van Michele Santoni indruk.

Na een afwachtend begin van beide teams kwam het eerste gevaar in de wedstrijd van de thuisploeg. Mathis Suray schakelde in de tiende minuut namens FC Dordrecht snel om en stuurde aan de linkerkant Jacky Donkor weg. De zwabberbal van de buitenspeler ging maar net over het doel van ADO.

Pas na het halfuur kwam er meer leven in de brouwerij. ADO Den Haag kreeg een goede schietkans via Samy Bourard, maar Dordt nam de leiding in de wedstrijd. Ruggero Mannes gaf aan de rechterkant voor, waarna Dhorsao Moreo Klas met een ongelukkige kopbal in eigen doel de 1-0 op het scorebord zette. Vlak voor de rust maakte de middenvelder van ADO zijn fout goed met een raak schot in de verre hoek (1-1). In de blessuretijd onderscheidde FC Dordrecht-doelman Liam Bossin zich met twee goede reddingen op schoten van Thomas Verheydt en Bourard.

FC Dordrecht schoot na de rust uit de startblokken. Mannes brak aan de rechterkant wederom door en gaf na een paar seconden een lage voorzet op Stijn Meijer, die op ADO-doelman Hugo Wentges stuitte. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg wél wat het verdiende. Suray stuurde Feyenoord-huurling Christian Conteh weg, maar voormalig Feyenoord-verdediger Daryl Janmaat werkte de bal verkeerd weg. De Ghanese Duitser knalde vervolgens prachtig de 2-1 binnen. Drie minuten later veerde de Krommedijk weer op na een schitterende poeier van Jacky Donkor (3-1).

Even hield iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt de adem in toen aanvoerder Toine van Huizen een penalty veroorzaakte na een tackle op Gregor Breinburg. ADO spits Thomas Verheydt pakte dit cadeautje echter niet uit en trapte de strafschop tegen de paal. De bezoekers zochten daarna nadrukkelijk de aanval en kregen met Verheydt (kopbal) en Sem Steijn (schot op de lat) zeker nog mogelijkheden, maar FC Dordrecht hield knap stand. Aan het einde van de wedstrijd was Meijer zelfs nog dichtbij een vierde treffer voor Dordt. Zijn kopbal spatte op de paal uiteen.

Met deze overwinning hebben de Dordtenaren revanche genomen na de pijnlijke 5-1 nederlaag in Den Haag eerder dit seizoen. De ploeg van trainer Santoni staat in de eerste divisie momenteel op de zeventiende plaats met 32 punten. De concurrentie van FC Dordrecht komt later nog in actie.