Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht stijgt op de ranglijst na winst tegen TOP Oss!

Op maandag 14 maart speelde FC Dordrecht in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen TOP Oss. Dit was een inhaalwedstrijd uit speelronde 27, deze werd afgelast in verband met storm Eunice. In een spannende wedstrijd waarin beide ploegen kansrijk waren werd de eindstand 1-0. Doelpuntenmaker bij de Schapekoppen was Stijn Meijer. De spits scoorde zijn tiende van het seizoen. Door de overwinning is FC Dordrecht gestegen naar de 17e plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

In de basisopstelling was er één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax. Pascu startte op het middenveld op de plek waar afgelopen vrijdag Alessio Miceli startte. Verder is het team ongewijzigd begonnen aan de wedstrijd tegen TOP Oss.

Hoog tempo in de eerste helft

Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat beide ploegen aanvallend wilden voetballen. Binnen drie minuten was er al de eerste kans voor FC Dordrecht. Maar het schot van Jacky Donkor werd geblokkeerd door de verdediging van TOP Oss. Binnen tien minuten kreeg ook TOP de eerste kansen van de wedstrijd. De toon was gezet voor een leuke aanvallende pot voetbal. In de 20ste minuut kreeg FC Dordrecht een kans via een vrije trap van Pascu. De bal belandde in de muur en ging uit voor een corner. Uit deze corner kwam een kans voor TOP Oss. Kyvon Leidsman schoot de bal op de paal en in de rebound stond Jearl Margaritha buitenspel. Daarnaast maakte Liam Bossin een wereldredding, als het geen buitenspel was had de keeper een geweldige save op zijn naam mogen schrijven. Vlak na deze kans werd het in de 23ste minuut 1-0 voor FC Dordrecht. Jacky Donkor kon vanaf dichtbij intikken maar helaas stond de vleugelspeler buitenspel. In minuut 24 kreeg TOP weer een kansje wanneer keeper Liam Bossin uitkomt. Het lijkt een makkelijke intikker voor de Ossenaren, maar aanvoerder Toine van Huizen blokkeerde de bal knap.

Meijer maakt zijn tiende!

In minuut 31 stak Christian Conteh de bal door op Jacky Donkor. Laatstgenoemde nam de bal mee tot in de zestien en hij bediende makkelijk spits Stijn Meijer. Deze maakte alweer zijn tiende van het seizoen en zette zo de Schapekoppen op een 1-0 voorsprong! Vanaf dat moment was het makkelijker voetballen voor de Dordtenaren. Zo kwam er nog een kans in minuut 38 via Christian Conteh. De vleugelspeler ging neer in de zestien, maar scheidsrechter Dröge geeft geen penalty. Ook vlak voor rust kwam er nog een kans via Mathis Suray na een mooie actie van Jacky Donkor. Helaas pegelde Suray de bal over. Direct na deze kans floot scheidsrechter Dröge af voor de eerste helft.

Spannende tweede helft

De tweede helft was minder kansrijk voor beide ploegen. In minuut 54 ontstond de eerste kans voor FC Dordrecht in de tweede helft. Het schot van Conteh werd geblokt en de bal ging uit voor een corner. Uit deze corner werd FC Dordrecht niet meer gevaarlijk, maar smaakmaker Christian Conteh moest het veld verlaten met een lichte blessure. In minuut 56 verving Kevin Vermeulen de vlugge vleugelspeler. Daarna bleven grote kansen voor beide ploegen lang uit. De bezoekers drongen wel steeds meer aan. Wat met een voorsprong van maar één goal toch best spannend was. Gelukkig bleven grote kansen voor de bezoekers nog uit. Het is minuut 71 en Stijn Meijer nam knap de bal mee maar kon niet meer gevaarlijk worden. Hij werd namelijk vastgehouden door Roshom van Eijma, de verdediger werd hiermee bestraft met een gele kaart. TOP bleef dreigend met een kansje in de 75e minuut. Een schot van afstand werd makkelijk gepakt door Bossin. In de 80ste minuut voerde Michele Santoni twee wissels door. Jacky Donkor en Mathis Suray verlieten het veld voor Alessio Miceli en Jerailly Wielzen. Liam Bossin liet opnieuw zijn waarde zien met een save in minuut 82 in de korte hoek. Vervolgens gebeurde er in de 84e minuut iets moois. Seydine N’Diaye kwam in het veld voor Ersin Zehir. Met luidt gejuich werd de centrale verdediger weer verwelkomd aan de Krommedijk na een korte afwezigheid na het incident tegen MVV. Uiteindelijk werd FC Dordrecht nog een keer gevaarlijk in de 90e minuut met een schot van Alessio Miceli. Maar de bal ging naast en zo bleef het 1-0. De Dordtenaren wisten de overwinning over de streep te trekken. Met deze drie punten zijn de Schapekoppen gestegen op de ranglijst van de KKD. FC Dordrecht staat nu op de 17e plaats met 29 punten.