Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht richting play-offs na overwinning op VVV Venlo

Op vrijdagavond behaalde FC Dordrecht een 1-0 overwinning op VVV Venlo.

De aftrap was enigszins vertraagd vanwege een gat in het net dat de scheidsrechters opmerkten. De wedstrijd begon wat traag, met ongeveer 15 minuten zonder kansen voor beide teams totdat in de 18e minuut Ilias Sebaoui een mooie kans creëerde. Hij voerde een prachtige omhaal uit die helaas niet resulteerde in een doelpunt. Sebaoui schoot een minuut later nogmaals, maar het schot week af op een andere speler.

In de 27e minuut kreeg Ketting van VVV Venlo de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een overtreding op Sebaoui. In de 40e minuut schoot Mbayo de bal van korte afstand en raakte het zijnet. Met een scorebord dat 0-0 las, gingen de teams de rust in op de Krommedijk.

De tweede helft begon spannend toen Tim Receveur in de 49e minuut de bal kreeg van een afgeketste hoekschop recht voor het doel. De bal ketste af op de lat. In de 63e minuut hadden de fans in het M-Scores stadion eindelijk iets te vieren. Mathis Suray scoorde de 1-0 na een klein opstootje waar de Belg als winnaar uitkwam!

VVV Venlo werd na 75 minuten herleid tot 10 man toen Janssen eerst Dylan Mbayo foutief tackelde en hem toen omver duwde. FC Dordrecht wisselde pas in de 85e minuut voor het eerst toen Kriwak werd vervangen door Osundina. Enkele minuten later konden de Schapekoppen officieel hun drie punten claimen! Laten we doorgaan naar de play-offs!

Opstelling: Luca Plogmann; Bronkhorst, Ruben Kluivert, Jop van der Avert, Elso Brito; Tim Receveur, Antef Tsoungui; Dylan Mbayo, Mathis Suray, Ilias Sebaoui; René Kriwak (vervanger - 85' Oluwakorede Osundina)