Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht pakt een punt tegen Willem II

Op een zeer regenachtig Krommendijk ontving FC Dordrecht gistermiddag Willem II. Trainer Michele Santoni moest zijn elftal flink wijzigen doordat een aantal spelers ontbraken. Onder andere aanvoerder Toine van Huizen ontbrak en daardoor droeg Mathis Suray de aanvoerdersband en verschenen Devon Koswal en Jerailly van Wielzen aan de aftrap.

Al na drie minuten sloeg Willem II toe als Max Svensson de score opent en de 0-1 maakt. Een slecht begin voor de Schapekoppen en enkele minuten later liet Ringo Meerveld het na om de voorsprong te verdubbelen voor de Tilburgers.

In de 7e minuut een kans voor de thuisploeg als Aliou Baldé net naast schiet. Daarna kantelt de wedstrijd en neemt de thuisploeg het initiatief. In de 19e minuut werd het gelijk als Samuele Longo raakt kopt na een prima voorzet van Jerailly Wielzen en een minuut of 10 later stond het maar zo 2-1 als Aliou Baldé een strafschop versiert en deze buitenkansje zelf benut.

FC Dordrecht had Willem II in de tang en kreeg voor de rust nog een goede mogelijkheid om de score uit te breiden. Een technisch hoogstandje van Jari Schuurman ging maar net naast het doel van de Tilburgers.

De thuisploeg was enige tijd na de rust beter dan Willem II. Zo stuitte Wielzen op Kostas Lamprou en was Longo dichtbij zijn tweede treffer van de middag. Na een aantal wissels zette Willem II aan en maakten de bezoekers via Michael de Leeuw de gelijkmaker (2-2). De Tilburgers drukten door en dat zorgde voor een piepend en krakend FC Dordrecht. Vlak voor het einde onderscheidde Liam Bossin zich met een knappe save op een kopbal van Freek Heerkens, waarmee de doelman een punt redde voor Dordt.