Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht onderuit in Den Bosch

Screenshot_20220409-124113_Twitter

FC Dordrecht verloor afgelopen vrijdag met 3-0 de uitwedstrijd in en tegen FC Den Bosch. De thuisploeg bleek effectiever met de kansen om te springen dan FC Dordrecht.

Screenshot_20220409-123732_Twitter     Screenshot_20220409-123726_Twitter

Vanaf het begin was het een hele open wedstrijd waarin beide ploegen geen verstoppertje spelen en beide ploegen creëerden enkele goede mogelijkheden. In de 11e minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen ware het niet dat Jeremy Cijntje buitenspel stond. Daarna kregen zowel Steven van der Heijden en Terrence Douglas namens de thuisploeg goede kansen maar die waren niet aan hun besteed want hun pogingen gingen over en naast en ook Soufyan Ahannach had zijn vizier niet op scherp staan en doelman Liam Bossin moest handelend optreden op een schot van Barry Maguire. FC Dordrecht kreeg via Jari Schuurman een grote kans maar zijn schot ging net voorlangs en Ersin Zehir kopte via de paal de bal naast. Zo stond de brilstand bij rust nog op het scorebord, 0-0.

Na de rust was het wachten op kansen maar in de 54ste minuut kwam de 1-0 letterlijk uit de lucht vallen. Jordy van der Winden haalde na een corner maar eens uit van grote afstand, de bal werd onderweg van richting veranderd en viel zomaar achter doelman Bossin in de touwen. Een paar minuten later had FC Den Bosch opnieuw geluk toen een vrije trap van FC Dordrecht via de muur op de lat terechtkwam. En het geluk voor de Bosschenaren was in de 70e minuut nog steeds niet op. Conte kon voor een vrijwel open doel de 1-1 binnenschieten maar zijn schot kwam op de lat terecht.

De druk van de Dordtenaren was er dus. Jacky Donkor kreeg ook nog een goede mogelijkheid maar Wouter van der Steen kon zijn schot keren. Geen gelijkmaker dus voor FC Dordrecht maar wel kwam er de 2-0 voor FC Den Bosch. In de 78e minuut zette Soufyan Ahannach invaller Nikolaj Möller vrij voor Liam Bossin en die scoorde beheerst. Het werd op het eind nog mooier voor FC Den Bosch en minder voor FC Dordrecht. Sebastiaan van Bakel had al een kans gemist toen hij in de 86e minuut aantekende voor de 3-0.

Een ongekend ruime nederlaag werd het dus uiteindelijk voor FC Dordrecht en ging men dus met 0 punten terug naar Dordrecht.