Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht onderuit in beker

Na de kansloze nederlaag tegen FC Twente van afgelopen zondag kunnen de mannen van Frank Wormuth voor een stukje eerherstel gaan in Dordrecht waar FC Dordrecht de tegenstander is in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg van FC Groningen zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen en het is moeilijk om daar uit te komen. De ploeg van Michele Santoni is daarentegen in goede doen want de laatste drie wedstrijden behaalde prima resultaten met o.a. een 3-0 winst op PEC Zwolle. FC Groningen dat vanavond in een speciaal zwart shirt om aandacht te vragen voor de aardbeving problematiek.

IMG-20221019-WA0015

Edwin van de Graaf was de scheidsrechter hedenavond en om klokslag 18.47 mocht de thuisploeg de wedstrijd in gang zetten. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor de gasten uit Groningen als in de 2e minuut Florian Krüger de bal vanaf rechts voor wil geven maar de bal waait bijna binnen en dwingt Trevor Doornbusch tot een redding. In de 8e minuut de volgende kans voor de gasten als in de 16 meter weer Florian Krüger uithaalt maar weer is Trevor Doornbusch paraat. De thuisploeg is via Aliou Baldé een paar keer dreigend geweest.

Luciano Valente heeft de twijfelachtige eer om de eerste gele kaart te pakken als hij een bak krijgt toegespeeld van Radinio Balker en de bal niet goed aanneemt en dan komt Jari Schuurman voor hem en die houdt hij dan vast en dat is dus geel.

FC Groningen heeft, zoals verwacht mag worden, het initiatief in de wedstrijd in het eerste kwartier, zo kan een voorzet van Cyriel Ngonge net niet binnen getikt worden door Ricardo Pepi. En voorzet vanaf links van Yahya Kalley wordt door Florian Krüger net over de goal gekopt. FC Dordrecht zoekt het vooral in een snelle tegenaanval en dan altijd via de linkerkant met Aliou Baldé, die met zijn snelheid voor dreiging zorgt.

Een gele kaart voor Mathis Suray in de 24ste minuut na het vasthouden van een tegenstander, Cyriel Ngonge in dit geval. In de 32ste minuut probeert Cyriel Ngonge een strafschop te versieren voor FC Groningen maar hij valt vrijwillig nadat hij zijn eigen voet haakt achter de voet van een tegenstander. Analist Ali Boussabon twijfelde en vond het wel een strafschop omdat Ngonge wel gehaakt werd.

In minuut 42 krijgt Cyriel Ngonge de bal op rechts en hij speelt de bal naar het midden waar Neraysho Kasanwirjo meekomt en die speelt een man uit en haalt uit met links en de bal vliegt binnen, 0-1. Prima uithaal van de rechtsback en de voorsprong voor FC Groningen is een feit.

In de eerste minuut van de extra tijd die één minuut bedraagt, is het een vrije trap van de thuisploeg, Jari Schuurman, de gevaarlijk naar binnen draait en Peter Leeuwenburgh heeft alle moeite om die bal uit zijn goal te houden maar het lukt hem. Daar blijft het bij en gaan beide ploegen met de 0-1 naar de kleedkamer. Een verdiende voorsprong voor FC Groningen.

Screenshot_20221019-193618_Twitter

Bij FC Groningen komt Jan de Boer in de ploeg voor Peter Leeuwenburgh, die geblesseerd in de kleedkamer achter blijft. FC Dordrecht komt met dezelfde elf het veld op. In de verdediging van FC Groningen hebben Radinio Balker en Mike te Wierik van plaats gewisseld om de snelheid van Baldé in te dammen.

Het eerste gevaar in de tweede helft komt van Cyriel Ngonge als hij vanaf rechts naar binnen trekt en een paar man het nakijken geeft en schiet maar zijn inzet gaat naast. In de 49ste minuut een snelle aanval van de thuisploeg en in de 16 meter word dan Aliou Baldé aangespeeld en die kapt en draait en schiet dan de bal op de paal. De thuisploeg zoekt in het begin van deze tweede helft wat meer de aanval en uit een snelle counter van FC Groningen is het Paulos Abraham die Ricardo Pepi bedient en die kopt de bal op de lat.

In de 57ste minuut twee wissels aan Groningse zijde en gaan, de weer niet overtuigende, Paulos Abraham en Yahya Kalley naar de kant en komen Ragnar Oratmangoen en Damil Dankerlui binnen de lijnen.

In de 60ste minuut moet Trevor Doornbusch weer handelend optreden als Luciano Valente de bal steekt op Ricardo Pepi en die haalt uit maar de keeper red. Cyriel Ngonge wordt veelvuldig gezocht aan Groningse kant maar is vaak te zelfzuchtig en wil teveel alleen doen.

In de 64ste minuut moet FC Groningen eigenlijk de voorsprong verdubbelen als Florian Krüger de val vanaf rechts voorgeeft en Ricardo Pepi en die kan de bal geheel vrijstaand inkoppen maar hij kopt naast, deze had erin gemoeten want dan was de wedstrijd beslist geweest. De druk van FC Groningen wordt groter en groter en het wachten is eigenlijk op de 0-2. Ricardo Pepi komt net tekort als hij aangespeeld word met de hak door Luciano Valente in de 16 meter. Een paar minuten later schiet Ricardo Pepi van een meter of 20 en een schitterende redding van de Dordse keeper voorkomt de 0-2.

In de 75ste minuut moet Jan de Boer redding brengen als Anouar el Azzouzi de bal voor de voeten krijgt uit een corner en kan uithalen maar de Groningse goalie werpt zich met overgave voor de bal en houd zo de 0.

Joey Pelupessy komt dan in de 77ste minuut Luciano Valente vervangen aan Groningse zijde. Direct daarna is het wederom Ricardo Pepi die een grote kans verprutst als hij aangespeeld wordt door Damil Dankerlui en vrij voor de Trevor Doornbusch staat en schiet maar weer op de Dordse keeper. De Amerikaanse spits in dienst van FC Groningen heeft het vanavond blijkbaar niet. In de 81ste minuut dan eindelijk de beslissing als vanaf rechts Cyriel Ngonge de bal voorgeeft en kopt Neraysho Kasanwirjo de bal in de korte hoek, zijn tweede en de tweede van FC Groningen, 0-2.

In de 83ste minuut is het wederom Ricardo Pepi die een grote kans onbenut laat als hij weer vrij voor de keeper komt en weer schiet hij de bal op keeper Trevor Doornbusch en uit de rebound kan Cyriel Ngonge ook niet de derde Groningse treffer maken want Trevor Doornbusch red wederom geweldig. Uit de voorzet daarna een spectaculaire omhaal van Cyriel Ngonge die net naast gaat.

De thuisploeg gaat dan nog wisselen en komen Alessio Micelli, Sefik Abali, Pepijn Doesburg en Sergio Tremour in de ploeg voor Anouar el Azouzzi, Mathis Suray, Samuele Longo en Benjamin Reemst.

In de 88ste minuut schiet Cyriel Ngonge de bal nog eens keihard op de paal na een pass van Ricardo Pepi. In de 90ste minuut is het dan eindelijk Ricardo Pepi die zijn goal maakt als Florian Krüger alleen op de keeper af gaat en de bal breed legt op de spits en die kan met enig fortuin de bal binnen tikken, 0-3. Dan is dan het laatste van de wedstrijd en zo gaat FC Groningen dit verdiend naar de volgende ronde van de KNVB bekertoernooi en is het wederom de eerste ronde het einde voor FC Dordrecht. Beide ploegen kunnen zich opmaken voor de rest van de competitie tot de winterstop.