Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht Neemt Afscheid van Trainer Michele Santoni

 

Na drie seizoenen gaat de wegen van FC Dordrecht en trainer Michele Santoni scheiden. De 44-jarige Nederlands-Italiaanse coach verruilt de Keuken Kampioen Divisie voor een nieuwe uitdaging in zijn geboorteland. Santoni heeft een overeenkomst getekend bij Triestina, een club uit de Italiaanse Serie C.

Santoni arriveerde in de zomer van 2021 bij FC Dordrecht en groeide in die periode uit tot de langstzittende trainer in de Keuken Kampioen Divisie. Onder zijn leiding eindigde de Dordtse club afgelopen seizoen op de vierde plaats. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie werd in de eerste ronde verloren van FC Emmen.

Bij FC Dordrecht kijken ze met gemengde gevoelens terug op het vertrek van Santoni. "Michele en ik hebben drie jaar lang geweldig samengewerkt. Daarom vind ik het jammer dat hij nu vertrekt. Maar ik begrijp zijn keuze en gun hem deze stap van harte," aldus algemeen directeur Hans de Zeeuw.

Voordat Santoni bij Dordrecht aan de slag ging, was hij onder meer hoofdtrainer van Almere City en assistent bij ADO Den Haag. Hij werkte ook als videoanalist bij Internazionale en Ajax ten tijde van Frank de Boer.

Wie de nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht wordt, is nog niet bekend. Eerder deze week vertrok assistent-trainer Pascal Bosschaart al naar Feyenoord, waar hij aan de slag gaat als trainer van de beloften.