Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht met drie punten vanuit FC Emmen naar huis

Emmen - Dord

De vierde wedstrijd in het nieuwe seizoen speelden FC Emmen en FC Dordrecht tegen elkaar op De Oude Meerdijk. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd.

FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en zette de tegenstander vast op eigen helft. In de 11e minuut is het Maikel Kieftenbeld die de bal probeert te veroveren en doet dat met een harde tackle. Te hard voor de scheidsrechter en stuurt de Emmen middenvelder met rood naar de kleedkamer. Kieftenbeld was na de wedstrijd schuldbewust en gaf zijn fout toe. Het duurde drie minuten en toen profiteerden de gasten uit Dordrecht van de numerieke meerderheid als Jari Schuurman schiet en Joey de Bie dan de 0-1 binnentikt.
Met een man minder ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en daar was Piotr Parzyszek het dichtst bij; op aangeven van Desley Ubbink raakte hij het zijnet. Aan de andere kant was het helaas al snel opnieuw raak. Ditmaal was het Adrian Segecic die van buiten de zestien het net vond: 0-2.

FC Emmen trainer Fred Grom ging daarna wisselen en haalde Piotr Parzyszek en Ahmed el Messaoudi naar de kant en bracht Joey Konings en Dennis Vos. Binnen tien minuten hadden die wissels succes want in de 29ste minuut kopte Joey Konings via de paal de aansluitingstreffer binnen, 1-2.

Precies een minuut kon FC Emmen daarvan genieten want een minuut later Mathis Suray die door een prachtige steekpass door het midden de 1-3 binnen schoot. Met deze stand ging met rusten.

FC Emmen zette in de tweede helft weer vol druk op de verdediging van FC Dordrecht en in de 57ste minuut werd het zo maar tien tegen tien als Rocco Robert Shein zijn tweede gele kaart, dus rood, kreeg na een opstootje waar ook FC Emmen speler Desley Ubbink betrokken was, die ook geel kreeg.

Het gaf de thuisploeg en men ging volle bak voor de aansluitingstreffer. Het leverde kansen op voor Ben Scholte en Desley Ubbink raakte met een corner nog de paal. Maar in de slotfase was het aan de andere kant weer raak. Mike te Wierik kopte de bal over de eigen doelman Jan Hoekstra het doel in: 1-4. Na die goal werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt, omdat er vanuit het uitvak bier op het veld werd gegooid.

Na de hervatting scoorde Joey Konings opnieuw. Hij ontving de bal op randje zestien, week uit naar links en schoot hard raak in de kruising: 2-4. Vervolgens was ook de ingevallen debutant Jorrit Smeets dichtbij een doelpunt, hij stuitte na een mooi balletje van Ubbink op doelman Luca Plogmann. Ook Mike te Wierik was dichtbij, hij kwam een teenlengte tekort na doorkoppen van Vlak, die later zelf nog dichtbij was met een kopbal. Het leverde echter geen treffer op, waardoor het bij 2-4 bleef op De Oude Meerdijk.

FC Emmen: Jan Hoekstra; Lorenzo Burnet (Patrick Brouwer), Mike te Wierik, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld ( Jorrit Smeets); Jari Vlak, Maikel Kieftenbeld, Desley Ubbink, Ben Scholte (Chardi Landu), Ahmed el Messaoudi (Dennis Vos); Piotr Parzyszek (Joey Konings).

FC Dordrecht: Luca Plogmann; Abdallah Aberkane (Ilias Bronkohorst), Antef Tsoungui, Jop van der Avert, John Hilton; Rocco Robert Shein, Adrian Segecic (Shiloh ’t Zand); Jari Schuurman (Rim  Receveur), Mathis Suray, Ilias Sebaoui; Joey de Bie (Jeffrey Owusu).

Scheidsrechter: Robin Vereijken

Gele kaart(en) FC Emmen: Jeff Hardeveld, Desley Ubbink

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Michele Santoni, Abdallah Aberkane, Rocco Robert Shein, John Hilton, Shiloh t; Zand

Rode kaart FC Emmen: Maikel Kieftenbeld

Rode kaart: FC Dordrecht: Rocco Robert Shein (2x geel)