Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht kan Heracles Almelo niet pootje lichten

Heracles Almelo heeft de druk weer bij PEC Zwolle gelegd in de strijd om het kampioenschap in de KKD. Beide ploegen hebben promotie te pakken en nu gaat het er nog om wie het kampioenschap pakt. Heracles deed wat het moest doen, winnen in Dordrecht.

De eerste kans in de wedstrijd was trouwens wel voor de thuisploeg maar Michael Brouwer redde op een inzet van Tidjany Touré en een minuut of zeven later ging een inzet van Samuele Longo rakelings voorlangs. Daarna was het dan Heracles dat gevaarlijk werd via een schot van Ismail Azzaoui die net voorlangs ging en  even later kon Emil Hansson alleen op Liam Bossin af maar speelde de bal te ver voor zich uit waarna de goalie kon ingrijpen maar in de 23ste minuut moest de goalie capituleren als Lucas Schoofs een hoekschop op het hoofd van Samuel Armenteros plaats en die kopt de 0-1 binnen.

Na ongeveer een half uur spelen kwam FC Dordrecht weer langszij als Samuele Kongo van dichtbij raak kon schieten, 1-1. Een mooie opsteker voor de thuisploeg. Daar bleef het bij in de eerste helft.

De gasten uit Almelo begonnen beter aan de tweede helft en een goede kans van Ismail Azzaoui werd weer gekeerd door Liam Bossin en direct daarna moest Michael Brouwer weer ingrijpen op een inzet van Samuele Longo. In de 63ste minuut werd het Heracles iets makkelijker gemaakt door scheidsrechter Stan Teuben want hij gaf Jari Schuurman zijn tweede gele kaart en dus rood. Veel te makkelijk gegeven want zoveel gebeurde er niet. Twee minuten later profiteerde Heracles van de meerderheid en was het invaller Sem Scheperman die de bal in de verre hoek plaatste en zo zijn eerste goal in het betaald voetbal maakte en Heracles de voorsprong, 1-2. Daarna voerde Heracles het tempo op en moest FC Dordrecht terug en in de 73ste minuut was het invaller Lasse Wehmeyer die de wedstrijd definitief besliste als hij met een snoekduik de 1-3 binnenkopt.

Enkele goede kansen werden daarna nog gemist maar de drie punten waren binnen voor Heracles en daar gaat het op. FC Dordrecht mocht zich na de wedstrijd best beklagen over de tweede gele kaart maar dat helpt de ploeg niets.