Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht huurt doelman Luca Plogmann

Go Ahead Eagles en FC Dordrecht zijn tot overeenstemming gekomen over de verhuur van Luca Plogmann. De Duitse doelman – die bij Go Ahead Eagles nog een contract heeft tot medio 2026 – maakt per direct de tijdelijke overstap naar De Krommedijk, waar hij in het seizoen 2023/2024 onder de lat zal staan.

luca-plogmann-von-werder-bremen-1576497891-28400

“Om de blessure van Erwin Mulder in het begin van het afgelopen seizoen op te vangen, hebben we Luca destijds voor één seizoen vastgelegd”, zegt technisch manager Paul Bosvelt. “Sindsdien heeft hij een prima indruk gemaakt en zich bovendien professioneel opgesteld toen Erwin weer fit was. Dit is ook de reden dat we hem begin juli voor drie jaar hebben vastgelegd en toekomst voor hem zien bij Go Ahead Eagles. Alleen doordat Erwin nog een seizoen blijft, was het idealer om Luca een seizoen te verhuren. We zijn dan ook blij dat hij bij FC Dordrecht de kans krijgt om wedstrijdminuten te gaan maken.”

Na het vertrek van doelman Liam Bossin kon FC Dordrecht een nieuwe keeper gebruiken en zijn zo bij GA Eagles terecht gekomen.