Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht herstelt zich in tweede helft

De eerste wedstrijd met publiek sinds lange tijd eindigt in een gelijkspel. FC Dordrecht wist op de Krommedijk een 0-2 achterstand weg te werken. Door een eigen doelpunt en een doelpunt van invaller Kevin Vermeulen in de slotfase blijven we voorlopig weg van de laatste competitie.

Bij FC Dordrecht waren er twee wijzigingen in de basis na de wedstrijd tegen VVV-Venlo. El Azzouzi verscheen terug in de basis ten koste van Jop van der Avert. Mathis Suray begon ook weer in de basis, daardoor begon Pascu voor het eerst naar de bank dit seizoen. De selectie was weer compleet. Vermeulen en ook nieuwe aanwinst Safik zaten in de wedstrijdselectie. Ook waren jullie, onze trouwe supporters, weer terug in het stadion. Eindelijk na al die tijd wachten. Als het aan ons ligt willen wij ook zo snel mogelijk volle stadions. Wil jij dat ook? Teken dan de petitie! #Stadionsvol

Stormachtige eerste helft

In de eerste helft lukte het FC Dordrecht niet om tot scoren te komen. De ploeg begon wel aanvallend ingesteld aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor Erzin Zehir, zijn bal ging hoog over. Na vier minuten zag het er slecht uit voor de Schapekoppen. Almere City FC scoorde de 0-1, maar scheidsrechter Jesse Rozendal constateerde gelukkig een handsbal. Voor FC Dordrecht kwam de grootste kans van Christian Conteh in de 32ste minuut, hij wist een 100% kans niet te verzilveren. Twee minuten later gebeurde het geen waarvan iedereen hoopte dat het niet zou gebeuren. De bezoekers uit Almere waren wel trefzeker. Jeffrey Puriel veroverde de bal, werd weggestoken door Tijmen Wildeboer en Puriel was verantwoordelijk om de openingstreffer op het scorebord. Het hoogtepunt in de eerste helft en eigenlijk van de hele wedstrijd was het publiek op de tribune. Het supportersgeluid, het juichen, de geur van bier en de gezelligheid. Wat hebben wij dat gemist de afgelopen periode. Uw verslaggever zat op eenzame perstribunes, maar kan gelukkig nu weer genieten van een heerlijke sfeertje in het stadion. Echter was er geen reden om te juichen. De man van de assist bij de eerst goal blijkt de boeman te zijn voor FC Dordrecht. Hij is in de 39ste minuut namelijk zelf trefzeker voor de 0-2 van Almere City. Met een flinke domper was het tijd dan ook tijd voor de rust.

Opklaring in de tweede helft

In de tweede helft gebeurde er veel. Een goede redding van Bossin voorkwam een vroege beslissing in de wedstrijd. Daarna werden de rollen omgedraaid. In de 49ste minuut vloog een lobje van Schuurman via de verdediger van Almere City over keeper Nordin Bakker: 1-2. FC Dordrecht begon sterk aan de tweede helft en was in de fase erna heel erg dreigend. De kans van Christian Conteh was de grootste. Hij moest de gelijkmaker maken, na een goede assist van onze keeper. De linksbuiten was echter niet trefzeker en raakte de bal volledig verkeerd. Reden voor onze trainer om te wisselen met twee debutanten. Safik maakte in de blessuretijd zijn debuut en ook Tremour uit de jeugdopleiding van FC Dordrecht mocht zijn eerste minuten maken in het eerste elftal. N’Diaye en Vermeulen waren de laatste twee invallers bij ons. Laatst genoemde werd de Man Of De Match door alsnog de gelijkmaker te maken. Door een assist van de debutant Tremour. De rechtsbuiten maakte een vliegende start op het veld. Hij gaf na het uitkappen van de defensie een voorzet die terecht kwam op het hoofd van Kevin Vermeulen. Hij zorgde ervoor dat we niet terugzakken naar de laatste plek. Meer gehoopt van te voren, maar uiteindelijk mogen nadat alles goed was hersteld in de tweed helft niet ontevreden zijn over het resultaat.

Bron: FC Dordrecht