Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht heeft het eerste blok oefenwedstrijden afgesloten met een 4-2 zege op KV Kortrijk, met video

FC Dordrecht heeft het eerste blok oefenwedstrijden afgesloten met een 4-2 zege op KV Kortrijk, dat acteert op het hoogste niveau in België. De Schapekoppen startten sterk en gaven de voorsprong na rust niet meer weg.

Wie een kwartiertje na de aftrap binnenkwam, had al de helft van de goals gemist. Linksback Mauro Savastano zorgde met een knap schot voor de Dordtse voorsprong. Vanaf de penaltystip schoot Dylan Mbayo de Belgen weer op gelijke hoogte, maar nog geen minuut later zag hij hoe FC Dordrecht-buitenspeler Jaymillio Pinas een aanval over rechts knap afrondde: 2-1.

Na dit vermakelijke openingskwartier ging het tempo wat omlaag. De thuisploeg profiteerde nog wel van simpel balverlies van de bezoekers. Pinas pakte de bal af, topschutter Stijn Meijer maakte het klusje af en schoot beheerst de 3-1 tegen de touwen.

KV Kortrijk kreeg hierna wel iets vaker de bal, maar ‘De Kerels’ deden daar maar wenig mee. Alleen Bilal Messaoudi kwam met een kopbal in de buurt van de gelijkmaker voor rust.

Twee goals na rust

In de tweede helft, waarin de Dordtenaren opnieuw met een compleet ander elftal ten tonele verschenen, vielen er nog twee goals. Jari Schuurman maakte een kwartier voor tijd de vierde Dordtse treffer van de middag, Habib Keita bepaalde op schitterende wijze de eindstand op 4-2.

Op zaterdag 16 juli gaat de ploeg van trainer Michele Santoni verder met de oefencampagne. Dan speelt FC Dordrecht twee duels op een dag: thuis tegen TOP Oss, uit bij Excelsior. Hierna volgen nog oefenwedstrijden tegen Almere City en PEC Zwolle voordat de ploeg op vrijdag 5 augustus aan de Keuken Kampioen Divisie begint.