Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht handhaaft leiderspositie in spannende hervatting tegen MVV Maastricht

 

FC Dordrecht behaalde maandagmiddag de zege tegen MVV Maastricht. De match in de Keuken Kampioen Divisie kon niet worden afgerond op vrijdag.

De wedstrijd werd gestopt op vrijdag met nog zes minuten te spelen, na onrust op de tribunes en een supporter die in de gracht was gevallen. De toestand van de supporter was zo ernstig dat na overleg met de autoriteiten en beide teams werd besloten om de wedstrijd stop te zetten, volgens scheidsrechter Rob Dieperink.

Op maandagmiddag werd de wedstrijd hervat in een leeg De Geusselt. MVV kon geen comeback maken. Dordrecht behield de leiding dankzij verschillende reddingen van doelman Luca Plogmann. Mathis Suray en Ilias Sebaoui scoorden op vrijdag voor de bezoekers terwijl MVV-doelman Romain Matthys een fout maakte.

Als gevolg hiervan blijft Dordrecht sterk concurreren in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van coach Michele Santoni staat momenteel op de vierde plaats na drie overwinningen op rij, met een beter doelsaldo dan De Graafschap, en lijkt op weg naar de play-offs voor promotie. MVV behaalde slechts twee punten in de laatste vier wedstrijden en staat nu op de twaalfde plaats.