Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht gaat in slotfase onderuit in Emmen

FC Emmen – FC Dordrecht op deze vrijdagavond. Na 3 wedstrijden op de maandag mochten de mannen van Dick Lukkien weer op de vrijdag aantreden en dan tegen de nummer laatst van de KKD. Een speciale wedstrijd want een wedstrijd waarin de broers el Azouzzi tegen elkaar, Oussama bij FC Emmen en Anouar bij FC Dordrecht. Zullen ze beide spelen vanavond?

Dick Lukkien koos voor de volgende elf:
                                        Michael Brouwer
Arnaud Luzayadio, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet
             Jari Vlak, Azzedine Toufiqui, Oussama el Azouzzi
               Rui Mendes, Jeredy Hilterman, Jassin Assehnoun

Wissels: Kyan van Dorp, Indy Groothuizen, Mitch Apau, Joel van Kaam, Leonel Miguel, Kian Slor, Teun Bijleveld, Jeff Hardeveld, Reda Kharchouch, Ben Scholte, Lucas Bernadou, Keziah Veendorp

FC Dordrecht bracht deze elf binnen de lijnen:
                                         Liam Bossin
Alessio Miceli, Mauro Savastano, Job van der Avert, José Pascu
      Emir Biberoglu, Anouar el Azzouzi, Kevin Vermeulen
            Jacky Donkor, Stijn Meijer, Mathis Suray

Wissels:  Kevin Rook, Nikki Baggerman, Joey van Gennip, Tim Hölscher, Nikolas Agrafiotis, Jerailly Wielzen, Thomas Schalekamp, Max van Herk, Joey Koorevaar

In de 2e minuut de eerste kans al voor de thuisploeg als Lorenzo Burnet de bal bijna op de achterlijn terugkopt op Jari Vlak en die kan de bal inkoppen maar hij kopt de bal helaas net naast. Vanaf begin af aan zet FC Emmen de gasten direct onder druk en krijgt Rui Mendes een schietkans maar zijn schot wordt geblokt. In de 9e minuut wordt Lorenzo Burnet weggestoken door Jeroen Veldmate en hij legt de bal terug op Jassin Assehnoun en die legt de bal breed op Jari Vlak en die kan uithalen maar het schot kan door de Liam Bossin gestopt worden. FC Dordrecht parkeert de bus en komt zelf nauwelijks aan voetballen toe.
In de 17e minuut speelt Azzedine Toufiqui in de “16” Lorenzo Burnet aan en hij kapt zijn tegenstander uit en schiet met zijn verkeerde rechterbeen en weer pakt Liam Bossin de bal.
In de 28ste minuut een keer een uitbraak van FC Dordrecht en Jacky Donkor gaat er aan de linkerkant vandoor maar wordt dan vastgehouden door Oussama el Azouzzi en de laatste krijgt daar een gele kaart voor.
In het eerste half uur is het balbezit percentage 70%-30% in het voordeel van de thuisclub maar grote kansen kunnen ze nog niet uitspelen. Het tempo wat FC Emmen hanteert is ook veel te laag,
In de 34ste minuut had FC Emmen misschien een strafschop moeten krijgen als na een Emmer corner Stijn Meijer in een duel met Miguel Araujo de bal op de hand krijgt maar scheidsrechter Martin Perez oordeelt geen strafschop. FC Emmen komt er soms moeilijk door en als men een keer doorkomt en een voorzet gegeven wordt dan is er niemand voor de goal.
In de 40ste minuut stuurt FC Emmen trainer Reda Kharchouch de warming up in want het spel van de thuisclub wordt er niet beter op en blijft FC Dordrecht gemakkelijk overeind.
In de 43ste minuut de beste kans voor FC Emmen als Jari Vlak op links Jassin Assehnoun inspeelt en die geeft de bal direct voor en komt Jeredy Hilterman een teenlengte tekort om de openingstreffer binnen te tikken. Direct daarna krijgt Jassin Assehnoun een mooie schietkans als hij, nadat een FC Dordrecht speler de bal wegkopt uit het 5 meter gebied, de bal in één keer op de slof neemt maar Liam Bossin tikt de bal via de paal naast. Dat was tevens het laatste van de eerste helft en zo gingen beide ploegen rusten met de brilstand, 0-0.

FC Emmen trainer Dick Lukkien was blijkbaar niet tevreden over de eerste helft van zijn ploeg want hij ging in de rust maar liefst 3x wisselen. In de ploeg kwamen Reda Kharchouch, Keziah Veendorp en Lucas Bernadou en in de kleedkamer bleven Jeroen Veldmate, Azzedine Toufiqui en Oussma el Azouzzi.
De eerste de beste aanval in de 2e helft was het direct raak maar niet door de thuisclub maar de gasten kwamen op voorsprong als vanuit een corner Stijn Meijer bij de 2e paal mag binnenkoppen, Jeredy Hilterman moet hem verdedigen maar hij deed veel te weinig en zo staat tegen alle verhoudingen in FC Dordrecht op voorsprong, 0-1.
FC Emmen omsingelt de gasten weer en krijgen in de 58ste minuut een hoekschop te nemen die door Jassin Asshnoun genomen wordt en hij slingert de bal bij de 2e paal waar Miguel Araujo staat en hij kan de bal via de onderkant van de lat binnen koppen en zo staat het dik verdiend 1-1.
Direct daarna ligt Jeredy Hilterman op de grond en hij ziet er uit als een aangeslagen bokser want heeft ook bloed in het gezicht. Wat er gebeurt is konden we niet zien. Jeredy Hilterman moet dan het veld verlaten, hij leek nog fit genoeg, en Ben Scholte komt hem vervangen.
Rui Mendes krijgt in de 65ste minuut ook een gele kaart na een overtreding.
FC Dordrecht is blij met het punt natuurlijk en probeert op alle mogelijke manieren het tempo uit de wedstrijd te halen en dat is hun goed recht. Het is aan FC Emmen om hier mee om te gaan.
In de 79ste minuut komt Joel van Kaam nog in de ploeg bij FC Emmen en hij vervangt Arnaud Luzayadio. In de 83ste minuut gaat Stijn Meijer weer op de grond zitten en FC Emmen keeper wil hem helpen overeind te komen maar dat wil hij niet en gaat uit zichzelf maar staan en wordt dan vervangen door de clubtopscorer Nikolas Agrafiotis.
Weer gaat een speler van FC Dordrecht liggen en dit keer is het Anouar el Azouzzi die het doet en hij gaat eruit en komt Jerailly Wielzen in de ploeg.
Er komen dan 7 minuten extra tijd bij en dat is logisch door het vele tijdrekken van de gasten. Kan één van beide ploegen het verschil nog maken?
In de 93ste minuut krijgt Jassin Asshnoun een goede schietkans en via de stuit en de keeper en de paal krijgt FC Emmen weer een corner. Een goede kans voor de thuisclub. De corner wordt genomen door Jassin Assehnoun en hij geeft de bal strak voor en dan krijgt Ben Scholte de bal op het hoofd en hij kopt de 1-2 binnen. Dik verdiend deze voorsprong voor de thuisclub. Dat was het laatste van de wedstrijd en zo wint FC Emmen met de hakken over de sloot deze wedstrijd tegen een stug FC Dordrecht.