Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht fanshop draait als een tierelier

Het leek al “Black Friday” afgelopen zaterdag. Al ver voor de opening stonden drommen belangstellende voor de deur van de nieuwe fanshop. Het was een gedurfde stap voor FC Dordrecht om een echte club-winkel voor de supporters in de stad op te zetten en een hele klus om het allemaal op tijd klaar te hebben, maar de eerste week is meteen een groot succes geworden.

“Het was echt zó gaaf om te zien joh toen ik om half tien aankwam. We zouden pas om elf uur open gaan, maar er stonden toen al rijen dik mensen voor de deur. Commercieel manager Soufiane Haddad, die de leiding had over de inrichting en aankleding van de fanshop, is er nog enthousiast over. “We konden die mensen natuurlijk niet voor de deur laten staan. We hebben snel opgestart en de supporters binnen gelaten. Ónze winkel was open! Een geweldig gevoel, ik krijg er nog kippenvel van”

FC Dordrecht kan met recht trots zijn. Aan het Achterom 95-97 is een schitterende shop gekomen waar jong en oud graag een kijkje komt nemen. Het assortiment clubartikelen is enorm uitgebreid en de hele FC Dordrecht collectie van Capelli is er te koop. “Het gaat nog veel meer worden”, vertelt Soufiane. “We hebben grootse plannen met de shop, vooral omdat deze winkel ons veel dichter bij de mensen brengt. Ideaal gelegen in de stad en makkelijk bereikbaar”.

Opening-Fanshhop-2-1-1200x816

Terwijl vader de schappen afstruint en moeder van een vers kopje koffie geniet kunnen de kinderen zich op een groot scherm vermaken met de nieuwste versie van het populaire FIFA voetbalspel. “Het moet ook een soort ontmoetingsplek worden waar supporters met elkaar over de komende wedstrijd kunnen praten, maar we gaan in de fanshop ook bijeenkomsten voor onze sponsors organiseren”, aldus Haddad.

Sjaak Schaap, de clubmascotte die wekelijks zijn populariteit ziet groeien, bleek ook zaterdag een grote attractie. Hij werd die dag meteen de meest gefotografeerde Schapekop van de stad.

Het was op de openingsdag zo druk in de shop dat alleskunner van de club Diane Baas en het jonge veelzijdige talent van FC Dordrecht Fleur Amperse tot sluitingstijd achter de toonbank hebben meegedraaid. “Dat is onze club hè, met elkaar en voor elkaar. Precies zoals onze slogan luidt: Samen strijden, samen winnen”, zegt Soufiane Haddad met een brede glimlach. “Het zijn alle twee toffe meiden”.

Roman Bussem, al jarenlang dé grote regelaar en stabiele factor in de jeugdopleiding van FC Dordrecht, wordt de nieuwe shopmanager. “Dat is ook het mooie van onze club, eigen mensen een kans geven door te groeien. Zo blijven we wie we zijn, dat vinden we belangrijk”, aldus Haddad.

FC Dordrecht heeft met de fanshop een grote stap vooruit gemaakt. De club is zichtbaar geworden voor iedereen en met een parkeergarage voor de deur nog eens heel makkelijk bereikbaar. De winkel is vijf dagen per week geopend, van dinsdag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur met op donderdag aansluitend de koopavond tot 21:00 uur.

Ver voor de officiële opening heeft FC Dordrecht de eerste klant van de fanshop al mogen verwelkomen. Bernard en Louise Verbeek stapten op 1 november in Dublin in het vliegtuig voor een bezoek aan de nieuwe souvenirwinkel van de Schapekoppen.

Het echtpaar reisde vanuit Ierland speciaal naar Dordrecht voor de aankoop van drie groen-witte shirts. Ze hadden een bericht gezien dat de deuren op de eerste open zouden gaan. Voor een bezoek aan de winkel waren zij dus nog te vroeg, maar Bernard Verbeek was dolgelukkig dat hij zijn shirts bij het stadion kon kopen. “This is very special for me”, liet hij met een brede glimlach in onvervalst Iers weten.

Als kind verhuisde Bernard met zijn ouders naar Ierland, maar het zijn geboortestad Dordrecht is altijd gebleven. “De laatste keer dat ik hier in het stadion een wedstrijd heb gezien was in 1997. Tegenwoordig volg ik iedere wedstrijd op mijn telefoon”.

De ontmoeting met Liam Bossin, van Ierse komaf, maakte de 40e verjaardag van Bernhard tot een “happy birthday”.

20221102-Eerste-klant-fanshop-2