Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht en FC Groningen treffen elkaar in een cruciaal duel

 

Op vrijdag neemt FC Dordrecht het op tegen FC Groningen om 20:00 uur in het M-Scores Stadium. De wedstrijd op Krommedijk is een belangrijke voor FC Dordrecht, die hun directe concurrent willen uitdagen. Momenteel heeft FC Groningen een lichte voorsprong op FC Dordrecht met een punt voorsprong in de competitie.

Huidige ranglijsten plaatsen FC Groningen op de vijfde positie - slechts één punt boven FC Dordrecht. Ze hebben ook een spel minder gespeeld. Tot nu toe heeft FC Groningen genoten van overwinningen in elf wedstrijden, een gelijkspel in vijf wedstrijden, en zes verliezen. Met 37 doelpunten en een doelverschil van zestien (37-21), heeft het team tot nu toe een fatsoenlijk seizoen gehad. Topscoorder van de club, Romano Postema, heeft zeven doelpunten gemaakt, terwijl Leandro Bacuna de assistleider is met vijf assists. Hun vorige wedstrijd tegen Jong AZ eindigde in een significante 5-1 overwinning.

FC Dordrecht behaalde geen overwinning in hun wedstrijd tegen het team van Ajax. De wedstrijd eindigde met een 2-2 gelijkspel bij Sportpark de Toekomst. Uitblinkers van de dag waren Mathis Suray en Tim Receveur, die beide een indrukwekkende wedstrijd speelden. Op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, is FC Dordrecht nog steeds volop in de race voor promotie. Rene Kriwak leidt het team in scoren met negen doelpunten. Jari Schuurman is de top assist-leverancier met negen. Antef Tsoungui en Michele Santoni zullen ontbreken vanwege schorsingen opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. De coach van het team is Pascal Bosschaart.

In de afgelopen 50 jaar hebben FC Dordrecht en FC Groningen elkaar meer dan 33 keer ontmoet. Slechts drie keer heeft FC Dordrecht gewonnen. Zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel, waaronder de meest recente confrontatie in de Euroborg. FC Groningen won 24 keer. In totaal scoorde Dordrecht 30 doelpunten, terwijl Groningen 84 keer scoorde.

De scheidsrechter van de wedstrijd zal Richard Martens zijn, die dit seizoen al 46 gele kaarten heeft gegeven in veertien wedstrijden. Ribbink en Frijn zullen zijn assistent-scheidsrechters zijn. Dogterom zal de vierde official van de avond zijn.