Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht draagt ​​bij aan duurzaamheid: Herbruikbare bekers bij voetbalwedstrijden

 

In lijn met onze duurzaamheidsagenda en de nieuwe wetten, is FC Dordrecht steeds meer gericht op duurzaamheid. De betreffende wet, die op 1 januari 2024 van kracht wordt, verbiedt het gebruik van wegwerpbekers van plastic bij evenementen, inclusief onze voetbalwedstrijden. Als resultaat zullen we herbruikbare bekers introduceren in het M-Scores Stadion de Krommedijk, te beginnen met de wedstrijd tegen FC Groningen op 2 februari 2024.

Bij je eerste drankaankoop betaal je een extra €2 voor je herbruikbare beker. Bij alle volgende drankjes lever je je beker in en betaal je enkel voor de drank zelf. Als je je beker niet retourneert, wordt er opnieuw €2 in rekening gebracht. Aan het einde van elke wedstrijdavond kun je je beker inleveren en een 'token' ontvangen na je laatste verbruikte consumptie in het stadion. Deze 'token' kan bij de volgende wedstrijd worden ingewisseld, waardoor je de extra €2 niet opnieuw hoeft te betalen.

Het is belangrijk om te weten dat bekers en tokens niet kunnen worden ingewisseld voor geld en dat tokens het hele seizoen kunnen worden gebruikt.