Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht benadeelt door scheidsrechter Joey Kooij

Vanavond in Stadion De Vijverberg de Superboeren tegen De Schapekoppen. Mooie bijnamen voor De Graafschap en FC Dordrecht. Willen de mannen van Michele Santoni de goede resultaten van de laatste weken, waarin de laatste plaats werd overgedragen, is winst wel noodzakelijk in Doetinchem.

Opstelling De Graafschap:

Hidde Jurjus

Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas

Jeffrey Fortes, Job Schuurman

Mees Kaandorp, Jonathan Opoku, Giovanni Korte

Sam Hendriks

Wissels: Nick van den Dam, Guus Vaags, Elmo Lieftink, Hicham Acheffay, Danzell Gravenberch, Danny Verbeek, Milan Hilderink, Rick Dekker, Devin Haen, Phillip Brittijn, Joey Konings, Jonathan Vergara Berrio

Opstelling FC Dordrecht:

Liam Bossin

Ruggero Mannes, Toine van Huizen, Seydine N’Diaye, Mauro Savestano

Ersin Zehir, Jari Schuurman, José Pascu

Mathis Suray, Stijn Meijer, Christian Conteh

Wissels : Joey Koorevaar, Alessio Miceli, Jacky Donkor, Jop van der Avert, Emir Biberoglu, Jerailly Wielzen, Kevin Vermeulen, Serge Tremour, Sefik Abali

Joey Kooij is de leidsman vanavond. De gasten uit Dordrecht kwamen met de eerste dreiging in de wedstrijd maar in de 3e minuut was het aan de andere kant al raak als via een snelle aanval via rechts Mees Kaandorp de bal voorgeeft en Sam Hendriks de 1-0 binnen kan schieten. Direct daarna is de thuisploeg weer gevaarlijk alleen kan Jonathan Opoku niet goed schieten want anders had het zo maar 2-0 kunnen staan. De thuisploeg blijft de veel betere ploeg en krijgen kansen via Giovanni Korte en Sam Hendriks en de Dortenaren moeten oppassen want anders ligt de 2e er ook zo in.

In de 11e minuut komt linksback Roland Baas mee op en geeft een prima voorzet die Sam Hendriks recht op de keeper kopt.

Het eerste schot op doel van Dordse zijde zien we in de 22ste minuut als Mathis Suray het maar eens probeert maar zijn schot gaat recht op keeper Jurjus af.

Een minuut later is weer de thuisploeg heel gevaarlijk als weer Mees Kaandorp niet af te stoppen is en zijn voorzet voor de voeten beland van Jonathan Opoku maar zijn inzet wordt tot corner verwerkt door Liam Bossin. Direct daarna moet weer Liam Bossin redden op een goed schot van Mees Kaandorp. FC Dordrecht heeft totaal geen grip op diezelfde Mees Kaandorp. De Graafschap is het meest gevaarlijk via de rechterkant.

Ersin Zehir krijgt in de 31ste minuut een gele kaart na een harde tackle op het middenveld.

In de 41ste minuut komt FC Dordrecht weer eens voor de goal van de thuisploeg als Ruggero Mannes een duel wint van zijn tegenstander en de bal voorgeeft en Jari Schuurman achter het standbeen langs het probeert maar zijn inzet gaat naast.

Op slag van rust moet Liam Bossin tot 2x toe redding brengen op schoten van Job Schuurman en Giovanni Korte direct achter elkaar.

Daar blijft het bij in de eerste helft en dat het nog steeds maar 1-0 staat mag een wonder genoemd worden.

Bij FC Dordrecht zien we na rust 3 nieuwe spelers met Kevin Vermeulen, Jacky Donkor en Jop van den Avert en in de kleedkamer achter gebleven zijn José Pascu, Mauro Savatsnao en Jari Schuurman.

FC Dordrecht bijt in de begin van de tweede helft wat meer van zich en dan zal ook nodig zijn als men nog een resultaat wil.

Het eerste echte gevaar zien we in de 60ste minuut als Mees Kaandorp de bal over Liam Bossin wipt maar de doellijn is het Jop van den Avert die de 2-0 voorkomt. Dan gaat Roland Baas aangeslagen naar de kant en komt Rick Dekker in de ploeg bij De Graafschap.

In de 63ste minuut de grootste kans tot dan toe voor FC Dordrecht als Kevin Vermeulen kan schieten maar de keeper red en in rebound is het Jacky Donkor die nog kan schieten maar weer red de keeper. Dat blijkt uitstel van executie want direct daarna gaat Ted van de Pavert in de fout en kan Stijn Meijer hem de bal ontfutselen en vanuit zijn voorzet kan Jacky Donkor de 1-1 maken.

In de 75ste minuut staat de wedstrijd helemaal op zijn kop als FC Dordrecht weer ten aanval trekt en Ruggero Mannes de bal vanaf rechts voor de goal slingert en de bal komt bij Jacky Donkor die de bal keurig op de borst aanneemt met de rug naar de goal en dan vliegensvlug draait en schiet en de bal valt fantastisch binnen en zo staat het maar zo 1-2. Wat een wonderschone treffer was dit,.

Danny Verbeek komt dan in de ploeg bij de thuisploeg en hij komt voor Giovanni Korte en Joey Konings komt voor Jonathan Opoku en bij FC Dordrecht komt dan Emir Biberoglu voor Christian Conteh.

In de 81ste minuut is het Ruggero Mannes die nu zijn doelman moet assisteren als Joey Konings een goede schietkans krijgt en Mannes de bal op de doellijn keert.

Direct daarna krijgt Sam Hendriks een grote kans naar hij schiet naast.  DC Dordrecht wisselt dan nog een keer en komt Alessio Miceli voor Mathis Suray. Jacky Donor krijgt dan nog een gele kaart.

Er komen dan 5 minuten extra tijd bij en in de 4e minuut treed scheidsrechter Joey Kooij, zoals zo vaak, op de voorgrond als hij na een onschuldige actie tussen Ruggero Mannes en Ted van de Pavert waar echt niets gebeurt de scheids de bal op de stip legt. Niemand begrijpt waarom Joey Kooij hier een strafschop geeft. Sam Hendriks schiet het presentje feilloos binnen en dat was tevens het laatste van de wedstrijd en blijft het 2-2.