Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht begint 2022 met winst in Helmond

KKD hekkensluiter FC Dordrecht heeft vrijdagavond dankbaar geprofiteerd van het grote aantal afwezigen bij Helmond Sport. Door een late treffer van Stijn Meijer wisten De Schapenkoppen voor het eerst sinds begin november weer eens te winnen: 1-2.

Helmond Sport en Dordrecht bivakkeren in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie en dat was goed te zien op het veld. In een weinig spraakmakende openingsfase werden we niet of nauwelijks getrakteerd op kansen. Al in minuut één moest Helmond-trainer Willy Boessen één van zijn vier veldspelers van de bank halen, toen Jules Houttequiet met een hamstringblessure uitviel. Vanwege een corona-uitbraak had Boessen niet meer opties om uit te kiezen.

Het gevaar bij Helmond moest vooral komen van Dylan Seys, die het doel van Dordrecht een aantal keer onder vuur nam. Keeper Liam Bossin kwam echter nauwelijks in de problemen. Pas vlak voor rust kwam de thuisploeg dichtbij de openingstreffer. Boyd Reith ramde de bal op de lat.

Na rust probeerde Dordrecht wat meer de aanval te zoeken, maar het had Feyenoord-huurling Christian Conteh nodig om de ban te breken. De vleugelaanvaller kwam na 58 minuten spelen binnen de lijnen en wist binnen één minuut te scoren. Hij schoot de bal hard achter Mike Havekotte voor de 0-1.

Lang genieten van de voorsprong kon Dordrecht echter niet. Twee minuten later zorgde Ilias Breugelmans, die in de beginfase in het veld kwam voor Houttequiet, op knappe wijze voor de gelijkmaker. Hij nam de bal in één keer uit de lucht en verschalkte Bossin.

De overwinning ging uiteindelijk alsnog naar Dordrecht. De ietwat ongelukkig spelende Meijer deed uiteindelijk toch waarvoor hij in het veld stond: scoren. Helmond probeerde in de slotfase nog een gelijkmaker forceren, maar kwam niet meer gevaarlijk voor het doel van Dordrecht.