Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Een beter FC Dordrecht verliest van FC Emmen, seizoen voorbij

Dordrecht - Emmen

Erop of eronder vanavond voor FC Emmen in het M-scores stadion in Dordrecht. Na de 2-2 in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht moet er vanavond gewonnen worden om een ronde verder te komen in de play-offs waar dinsdag a.s. NAC Breda dan wacht. Voor de verliezer is het dus einde seizoen. Alfons Arts verraste met de opstelling want hij posteerde Vicente Besuijen op de “ 10’positie. Ook Desly Ubbink kreeg een basisplaats. Zijn collega Michele Santoni, die zijn 44ste verjaardag viert vandaag, heeft een basisplaatsen voor Jari Schuurman en Ilias Bronkhorst in petto. De thuisploeg die al veertien wedstrijden op rij ongeslagen is en dus favoriet zijn voor de tweelui.

Het eerste schot richting doel is van de thuisploeg als de man die afgelopen dinsdag de 2-2 maakte Ilias Bronkhorst in de 7e minuut de bal net naast schiet. Dat was ook de enigste opwindende moment in het eerste half uur want na het spektakelstuk van afgelopen dinsdag is deze half uur gewoon saai. De thuisploeg heeft wel weer het meeste balbezit maar FC Emmen krijgt de meeste hoekschoppen maar kansen kunnen beide teams niet bij elkaar spelen. Zal de 2-2 van afgelopen dinsdag dan verlammend werken want beide ploegen durven geen risico’s nemen. In de 33ste minuut eindelijk weer wat actie als Ilias Sebaoui van links naar binnen trekt en uithaalt met rechts en de verre hoekt maar Eric Oelschlägel kan redding brengen. Even later een kopbal van Maikel Kieftenbeld uit een corner die ruim over gaat. Een minuut of zes later is het Bradely van Hoeven die de bal tekort terugspeelt en daar kan Ilias Sebaoui tussen komt en voor kan geven maar bereikt Shiloh ’t Zand niet doe voor de goal staat. Na twee minuten extra tijd fluit de scheidsrechter dan voor de rust en gaan beide ploegen met de brilstand rusten, 0-0.

Na twee minuten in de tweede helft fluit de scheidsrechter weer omdat het is gaan onweren en dat hangt boven het stadion. Na een onderbreking van enkele minuten kan de wedstrijd dan hervat worden. In de 51ste minuut krijgt FC Emmen een mogelijkheid als Vicente Besuijen de bal inbrengt en Bradly van Hoeven de bal terug legt op  Piotr Parzyszek en die kan schieten maar het schot wordt van richting veranderd en gaat dan net naast.

Na dat moment probeert FC Dordrecht de druk weer op te voeren maar geregeld komt FC Emmen er ook dreigend uit. In de 75ste minuut krijgt de thuisploeg een corner en Oluwakorede Osundina kan koppen maar een prachtige redding van de Emmen goalie houd de stand op 0-0. Direct daarna weer een goede kans voor de thuisploeg als Antef Tsoungqui kan schieten maar weer is Eric Oelschlägel op zijn post en direct daarna haalt een Emmenaar de bal van de lijn na een poging van weer Oluwakorede Osundina. Dankzij de Emmen goalie staat het nu nog 0-0 als alle statistieken zoals balbezit en schoten etc allemaal in Dords voordeel zijn. Dat statistieken niets zeggen blijkt wel weer in de 88ste minuut als Piotr Parzyszek de bal op rechts kan spelen naar Patrick Brouwer legt hem weer breed op Vicente Besuijnen en haalt uit en Luca Pogman is kansloos en zo staat FC Emmen tegen de verhouding in op 0-1.

Zes minuten extra tijd komt er dan bij en in de vierde minuut daarvan is het Léo Seydoux die de bal in kansrijke positie de bal in het zijnet schiet. Direct daarna kan aan de andere kant Piotr Parzyszek in kansrijke positie schieten maar nu is Luca Plogman een sta in de weg. Tot een goede aanval komt de thuisploeg niet meer en zo blijft het bij de 0-1 en is de best voetballende ploeg over deze twee wedstrijden uitgeschakeld en mag FC Emmen het in de halve finale van de play-offs opnemen tegen NAC Breda. Opvallend dat de nummer 3 (Roda JC ) en de nummer vier (FC Dordrecht) van de eindstand in de play-offs uitgeschakeld.
Alfons Aets en zijn assistenten Michel van Oostrum en Marc Hegeman hebben het prima voor elkaar gekregen bij FC Emmen, vandaag met dank aan Eric Oelschlägel. Op naar Breda.

FC Dordrecht: Luca Plogman, Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert, Antef Tsoungqui, John Hilton, Jari Schuurman (Oluwakorede Osundina), Tim Receveur (Rocco Robert Shein), Dylan Mbayo (Léo Seydoux), Mathis Suray, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Dennis Vos, Julius Derksen, Jeff Hardeveld, Lucas Bernadou, Maikel Kieftenbeld, Bradly van Hoeven (Joey Konings), Vicente Besuijen, Desly Ubbink (Patrick Brouwer), Piotr Parzyszek

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof