Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Dordrecht verliest tegen VVV Venlo met 3-1

De seizoensstart voor FC Dordrecht vond vrijdagavond plaats in Covebo-stadion De Koel. Ondanks het eerste doelpunt wist het bleek geworden FC Dordrecht de voorsprong niet vast te houden. VVV Venlo had meer vastberadenheid en kwam verdiend op voorsprong. Door de derde nederlaag van het seizoen zakte FC Dordrecht naar de negende plaats op de ranglijst.

De basisopstelling van FC Dordrecht heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Receveur neemt de plaats in van Schuurman, terwijl Segecic het overneemt als Noc. Rechtsback start Abdallah Aberkane, maar Ilias Bronkhorst is reservespeler. Het eerste kwart van de wedstrijd biedt VVV Venlo een goede kans.

Vanuit een corner kwamen ze al snel in gevaar en een kwartier later ook via Kosidis. Door een botsing moest Plogmann 23 minuten na zijn hoekschop, geblesseerd het veld verlaten, waardoor Trevor Doornbusch de taak van doelman overnam. In de 32e minuut werd Jan de Boer te slim af gezet door Shiloh 't Zand, die met behendige schoten op 18 meter het eerste doelpunt scoorde. Een nieuwe vrije trap levert na een kwartier een doelpunt op. Doornbusch krijgt een vrije trap van links en Kosidis weet door de gelijkmaker opnieuw te scoren.

In de tweede helft creëert Tsoungui een grote kans voor FC Dordrecht. De verdediger navigeert van dichtbij met succes over het doel van De Boer. Tsoungui zorgt voor een redding door de bal te blokken. Het spel was snel afgelopen. VVV Venlo scoorde om de Limburgers in de 53e minuut op voorsprong te zetten, waarbij Rick Ketting de bal voor hen kruiste. Venlo domineert ook in de eerste helft..

In de 60e minuut komt Santoni tussenbeide nadat hij inziet dat hij genoeg heeft gezien en onderneemt actie. De opvolgers van Aberkane, Segecic en 't Zand zijn Bronkhorst, Osundina en Smolarczyk. Met deze veranderingen zal Tsoungui opnieuw een vaste plek op het middenveld krijgen. Niet lang daarna krijgt de Belg een gele kaart wegens veroorzaken. Jari Schuurman werd in de 73e minuut gewisseld door Malhory Noc. Na zijn wissel creëert Osundina een waardevolle mogelijkheid om te scoren en te schieten, maar De Boer redt het net niet.

In de slotfase mikt FC Dordrecht op een extra punt, waardoor er plekjes ontstaan ​​voor de Limburgers. Ondanks de situatie weet Sedlacek hiervan te niet profiteren en mist een behoorlijke kans. De wedstrijd neemt echter een cruciale wending wanneer Smans scoort en de wedstrijd beëindigt door met 3-1 te winnen.

Hartelijk dank voor de aanmoediging in Venlo! We zijn positief voor de wedstrijd tegen Telstar!