Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Christian Conteh staat media niet te woord na eerste FC Dordrecht goal

Nieuwe aanwinst Christan Conteh had vrijdagavond niet lang nodig om zijn stempel te drukken op het spel van FC Dordrecht. De huurling van Feyenoord kwam na 58 minuten spelen binnen de lijnen in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport en wist het net binnen één minuut te vinden. Hij stond de pers na de wedstrijd niet te woord, omdat hij het emotioneel moeilijk had.

FC Dordrecht trainer Michele Santoni  legt voor de camera van ESPN uit waarom Conteh niet met ze kan praten. "Jullie hadden hem hier ook willen ondervragen, maar het is een bom aan emotie momenteel bij hem. Hij zat te huilen op het veld", zo geeft de Dordrecht-coach aan. Dat had vooral te maken met zijn eerdere periode bij Feyenoord. "Hij heeft een heel moeilijk jaar gehad. Het lukte niet."

Santoni begrijpt dat Conteh even nodig heeft om zijn emoties onder controle te krijgen. Hij is blij dat de vleugelaanvaller naar Dordrecht is gekomen. "Als je bij Feyenoord onder contract staat, begrijp ik dat het een grote stap terug is om bij Dordrecht te komen. Die uitdaging is hij aangegaan, hij was op zoek naar speelminuten en vertrouwen. Hij voelt zich goed in onze familie."

Dat Conteh meteen zijn stempel weet te drukken, doet Santoni goed. "Als je meteen een goal maakt, na alles wat hij heeft meegemaakt de afgelopen maanden... Het is een hele gevoelige, introverte jongen. Jullie moeten nog maar even een weekje wachten", zo geeft hij de ESPN verslaggever mee.