Fan van FC Dordrecht
Nieuws

2-2 impasse: FC Dordrecht kan voorsprong tegen Jong Ajax niet vasthouden

In hun uitwedstrijd tegen Jong Ajax kon FC Dordrecht slechts een 2-2 gelijkspel behalen. De Schapekoppen voldeden niet, aangezien er zich talloze mogelijkheden voordeden.

De wedstrijd begon explosief toen Jong Ajax-speler Julian Brandes de bal verloor aan Mathis Suray, die deze door de benen van de keeper schoot en FC Dordrecht op een 0-1 voorsprong zette. Echter, de viering was van korte duur toen Jong Ajax reageerde met een doelpunt in de 15e minuut, gescoord door Banel. Julian Brandes herstelde zichzelf, en gaf de Ajax-jongeren een 2-1 voorsprong.

Een slechte fase van Dordrecht stelde hen bloot aan talloze pogingen, maar doelman Plogmann was indrukwekkend alert, en maakte meerdere geweldige reddingen. In de 26ste minuut kwam Dordrecht dichtbij een gelijkmaker, en terwijl Sebaoui schoot, schopte hij over. Jong Ajax-verdedigers Gaaei en Tsoungui kregen elk een gele kaart voordat de eerste helft eindigde.

Na de pauze werd Seydoux vervangen door Ilias Bronkhorst, die slechts drie minuten later een gele kaart kreeg. Suray schoot in de 51ste minuut een schot op doel, op zoek naar zijn tweede doelpunt van de avond, maar helaas stuitte de bal van de doelpaal. Er was een collectieve adembeneming op Sportpark de Toekomst toen Shiloh 't Zand een vrije trap nam op ongeveer 25 meter van het doel. Echter, Bronkhorst slaagde erin om een minuut later uit een hoekschop de gelijkmakende goal te scoren, waardoor het 2-2 werd.

Antef Tsoungui, daarentegen, zag zijn avond vroegtijdig eindigen na het ontvangen van een tweede gele kaart in de 69ste minuut. Verrassend genoeg kreeg coach Michele Santoni vijf minuten later ook twee gele kaarten van de scheidsrechter, wat leidde tot zijn ontslag. Dit veranderde niets aan de uitslag van de wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Momenteel, staat FC Dordrecht op de zesde positie in de Keuken Kampioen Divisie. Ze zullen volgende vrijdag FC Groningen ontvangen in het M-Scores Stadion. De aftrap op Krommedijk is gepland voor 20.00 uur.

Teamopstelling: Luca Plogmann; Léo Seydoux (46’ Bronkhorst), Ruben Kluivert, Antef Tsoungui, Jop van den Avert; Tim Receveur (73’ Segecic), Shiloh ’t Zand (84’ Segecic), Mathis Suray; Dylan Mbayo (77’ Osundina), Rene Kriwak (73’ Smolarczyk), Ilias Sebaoui (84’ Shein).